У будівництво спортивної інфраструктури України вкладуть 34 млрд грн. Про це заявив заступник голови Комітету з питань охорони здоров\'я Верховної Ради України Віктор Корж під час свого візиту до Вінниці 8 грудня.

"Наступний 2012-й оголошений роком фізичного виховання і спорту, тому доречно, що саме у цьому році ми почнемо реалізацію п\'ятирічної програми", - сказав Корж.

У Вінницькій області, за словами нардепа, у рамках програми побудують кілька нових басейнів, штучні футбольні поля. Окрім того, увагу приділятимуть будівництву дворових спортивних майданчиків. Вони в залежності від розміру та конструкції коштуватимуть від 20 до 100 тисяч грн.

"Я сподіваюсь, що кошти на це надходитимуть не тільки з державного бюджету, нехай кожен кандидат в депутати вкладе свої гроші у корисну справу", - додав народний депутат.

У Вінницькій області наступного року проведуть перші Олімпійські ігри серед дітей. Для пропаганди спорту і здорового способу життя школи області отримують спортивне спорядження та літературу. Шкільні бібліотеки поповнять альманахи "Зірки олімпійського спорту". В Україні книжки на спортивну тематику отримають 20 тисяч шкіл. Школярам будуть допомагати боротися зі сколіозом — викривленням хребта.

"Не менше сорока відсотків випускників шкіл страждають на сколіоз, - зауважив Корж. - Це страшна хвороба, яка може зіпсувати усе життя. Школярам на уроках фізкультури потрібно робити окремі вправи для запобігання цієї хвороби, або ж проводити окремі заняття із індивідуальною програмою для кожної дитини".


Переглядів: 3857
Поширень: 0