На сьогоднішній день значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей та підлітків. Кожна десята дитина під час скоєння будь-якого злочину перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

З 11 липня 2009 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Законом внесено зміни до статей 156, 164-5 та 145-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині підвищення розміру штрафу за правопорушення.

У лютому місяці поточного року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до ст. 156, яка передбачає заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18-річного віку.

В загальноосвітніх навчальних закладах держави з наступного тижня починаються зимові канікули. Упродовж дня більшість дітей знаходиться без достатнього нагляду дорослих. Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, особливо працівників торгівлі, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже, кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям задумайтесь, що хтось може запропонувати випити чи закурити і Вашій дитині, і ніхто не знає, до яких наслідків це може призвести.


Переглядів: 2636
Поширень: 0