Незабаром будуть проходити новорічні та різдвяні свята і один з яскравих атрибутів святкового настрою – це піротехнічні засоби, які щорічно використовують тисячі наших громадян. Як свідчить статистика, піротехнічні засоби можуть не лише розважати, а й навпаки – стати небезпечним предметом для життя і здоров’я . Через необережне поводження з петардою 20 грудня постраждав 52 – річний житель Тульчинського району.

Про небезпеку цих предметів та про запобігання таким випадкам розповів начальник дозвільної системи та ліцензування УМВС України у Вінницькій області підполковник міліції Ігор Ковалик.

- Ми звертаємось до громадян з великим проханням і попередженням тому, що наближаються новорічні свята і сьогодні проходить масова торгівля піротехнічними засобами. Люди, які купують ці засоби повинні пам’ятати, що це - вибуховий пристрій і якого б розміру він не був він може стати небезпечним для життя і здоров’я. Сьогодні вже є один прикрий випадок, який стався 20 грудня в селі Кирнасівка Тульчинського району. 52 – річний чоловік вирішив розібрати петарду і дізнатися про її складові. Внаслідок таких дій стався вибух і чоловік залишився без 5-го пальця лівої кисті. Його було госпіталізовано до районної лікарні.

Слід пам’ятати, що подібні пристрої можуть призвести не тільки до поранень, а й до загибелі громадян. При купівлі піротехнічних засобів громадянам необхідно звертати увагу на такі речі :

  1. Купувати тільки сертифіковану продукцію .
  2. Уважно прочитати інструкцію про правильне поводження з піротехнічним засобом і про його розташування.
  3. Призводити піротехнічні засоби в дію бажано тільки дорослим громадянам.
  4. Забороняється застосовувати піротехніку з 22 години до 6 години ранку (окрім святкування Нового року з 31 грудня на 1 січня)

Ігор Ковалик зазначив, що працівниками міліції сьогодні проводять заходи по виявленню незаконної реалізації піротехнічної продукції і вже є задокументовано 9 подібних фактів.


Переглядів: 3427
Поширень: 0