У Вінниці намітилась позитивна тенденція в питанні заборони продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім. Це питання ретельно контролюють та регулярно звітують у мерії на засіданнях Ради підприємців при міському голові уповноважені з прав дітей. Чергову інформацію міському голові Володимиру Гройсману та вінницьким підприємцям омбудсмени надали 21 грудня.

Дитячі омбудсмени продовжують відслідковувати, чи продають у вінницьких магазинах алкогольні та горілчані вироби їх одноліткам. Щомісяця вони здійснюють рейди по торгових точках. Влітку своїм невтішним звітом на засіданні Ради підприємців вони зініціювали підписання відповідного Меморандуму між підприємцями, і вже сьогодні констатують, що статистика змінюється у позитивний бік.

Втім, результати не такі, як хотілося б бачити дитячим омбудсменам, тому вони наполягають на посиленні роботи із тими підприємцями, які допускають у своїх торгових точках продаж заборонених товарів дітям. Міський голова Володимир Гройсман запропонував таких власників магазинів запрошувати на засідання Ради підприємців, аби вони могли поспілкуватись із своїми колегами та дізнатись, яким чином здійснюється робота із продавцями, які порушують умови Меморандуму.

Разом з тим, рейди дитячі омбудсмени будуть й надалі проводити з представниками засобів масової інформації.


Переглядів: 2626
Поширень: 0