З 1 січня 2012 року програмне забезпечення автоматизованого перерахунку державних пенсій, що входить до складу програмного забезпечення АСОПД\\КОМТЕХ-W, реалізує проведення перерахунків пенсій.

1. Перерахунок пенсійних виплат відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік".

Перерахунок пенсій провадитиметься шляхом перерахунку мінімальних розмірів пенсій, надбавок, додаткових пенсій, підвищень, компенсаційних виплат та визначення права на щомісячну державну адресну допомогу з урахуванням індексації, яка зафіксована в даних про особливості з датами.

1.1. Перерахунок мінімального розміру пенсії, призначеної відповідно до статті 28 Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування".

Мінімальний розмір пенсії за віком, яка призначена до 01.10.2011 року, за наявності у чоловіків 25, а у жінок – 20 років страхового стажу, а мінімальний розмір пенсії за віком, яка призначена або перерахована з урахуванням стажу та заробітку після 01.10.2011 року за наявності у чоловіків 35, а у жінок – 30 років страхового стажу встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та за кожний рік понад 25 років (призначених до 01.10.2011 року) або 35 років (призначених, перерахованих після 01.10.2011 року) для чоловіків та 20 (призначених до 01.10.2011 року) або 30 років (призначених, перерахованих після 01.10.2011 року) для жінок розмір пенсії збільшується на 1 відсоток від розміру пенсії, яка обчислена відповідно до статті 27, але не більше 1 відсотка від прожиткового мінімуму.

Відповідно до змін до ст. 42 Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування" працюючим пенсіонерам розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28, не перераховується у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

При цьому, якщо розмір пенсійної виплати для працюючих пенсіонерів з урахуванням перерахованих надбавок, підвищень, додаткових пенсій, компенсаційних виплат, сум індексації та індексації за грудень 2011 року, цільової грошової допомоги, інших доплат в тому числі доплати до попереднього розміру та без урахування пенсії за особливі заслуги, менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначається розмір щомісячної адресної допомоги в сумі, що не вистачає до прожиткового мінімуму для осіб, які втрати працездатність.

Мінімальний розмір пенсій, призначених відповідно до статті 28 Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування" визначається виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, 01.01.2012 року – 822.00 грн.

1.2. Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які тратили працездатність, з 01.01.2012 року – 822.00 грн. провадиться перерахунок:

  • пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною";
  • державної соціальної допомоги до прожиткового мінімуму особам, яким виповнилося 100 років і більше ;
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника;
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців;
  • доплати у зв\'язку із закриттям ЧАЕС та розміру доплати до старого розміру доплати ЧАЕС. При цьому на суму збільшення розміру доплати у зв\'язку із закриттям ЧАЕС зменшуватиметься розмір доплати до старого розміру ЧАЕС;
  • підвищень, передбачених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту";
  • підвищень учасникам війни;
  • підвищень учасникам війни, нагородженим медаллю;
  • мінімальних розмірів пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб ”;
  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • довічної державної стипендії відповідно до указу Президента України № 358\\2006;
  • підвищень, передбачених Законом України "Про жертви нацистських переслідувань";
  • додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";
  • мінімальних розмірів пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни з числа військовослужбовців 1,2,3 груп;
  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам війни та учасникам бойових дій;
  • державної соціальної допомоги на догляд іншим інвалідам війни 1,2,3 груп;
  • доплати до мінімального розміру пенсії непрацюючим шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та працівникам, зайнятим обслуговуванням зазначених осіб відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;
  • доплати до пенсії за втрату годувальника членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання.

1.3. Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.01.2012 року – 1017.00 грн. провадиться перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів ”.

2. Мінімальні розміри пенсій, доплат, підвищень, додаткової пенсії, компенсаційних виплат з 01.01.2012 року. (в прикріпленому файлі)


Переглядів: 6977
Поширень: 0