Краса точно врятує світ, а надто у Вінницький області. Вінниччина вже третій рік поспіль б\'є рекорди за кількістю жінок, які йдуть служити в армію. Понад те, саме наша землячка Олена Миколайчук торік здобула титул віце-міс "Десант" на всеармійському конкурсі. Заявки на участь у змаганні подали більше трьохсот жінок-військовослужбовців. Фотографії сорока найчарівніших жінок-офіцерів прикрашали обкладинки номерів "Народної армії". Читачі військового видання і обирали фіналісток. У число найкращих увійшла і вінничанка - начальник медичної служби 85-го центру дальньої радіонавігації Повітряних сил ЗС України, капітан медичної служби Олена Миколайчук.

- Конкурс "Міс Десант" був не схожим на інші конкурси краси, де потрібно мати лише високий зріст, красиву фігуру і довге волосся, - розповідає Олена Миколайчук. - Ми стріляли з пістолетів, плавали в басейні, їздили на БМП. За кожен норматив присвоювались бали. Ну і зовнішність, звісно, зіграла не останню роль. За титул "Віце-міс Десант" мене нагородили Грамотою Міністра оборони і професійною фотокамерою Canon. Несподіванкою стало те, що з перемогою мене привітав відомий плавець Денис Силантьєв.

Народу України Олена Миколайчик служить вісім років. Зізнається, що в армію пішла заради сина. Мріяла, щоб син пишався, що його мама - офіцер. Але народила Олена доньку.

- Доньці Вікторії - 4 роки, - каже Олена. - Зараз дочка зі сльозами на очах доводить всім, що її мама не солдат, і дуже не любить, коли я одягаю військову форму. Я вже усвідомила, що це була моя мрія, а не мрія моїх діток. Можливо, це тому, що я була другою донькою у сім\'ї, батьки дуже хотіли хлопчика, і мені передалось бажання бути надійною, сміливою і сильною.

Та про армійський вибір Олена не жалкує. Говорить, що жінка в погонах - це теж красиво. А коли чоловіки бачать красиву дівчину у військовій формі, ведуть себе галантно, виховано.

- Коли я служила в Києві, колега надрукував плакат з моїм фото і підписом "Ось чому я пішов в армію", - сміється капітан. - Було приємно. Хоча іноді жінкам, що працюють в офісах, я заздрю. Незручності виникають, коли потрібно одягати протигаз чи бігати в берцах і польовій формі по полігону.

Підполковник Олександр Плівачук - начальник територіального центру комплектування у м.Вінниця, зазначає, що за минулий 2011 рік на службу за контрактом пішли 55 вінничанок.

- Це справді рекорд, - каже Олександр Пліванчук. - Жінки ідуть в армію з тих самих причин, що і чоловіки. По-перше, іти служити можна одразу після закінчення десятирічки школи, отримуєш, хоч і невисоку, зате стабільну заробітну плату. По-друге, контрактна служба передбачає забезпечення речовим майном, місцем у гуртожитку, медичним обслуговуванням. Контрактники користуються й іншими соціальними гарантіями: оплачувана відпустка раз на рік, матеріальна допомога на оздоровлення, після закінчення першого терміну контракту мають право на безкоштовне навчання у вищому навчальному закладі. Тай на житлову чергу стають одразу.


 


Переглядів: 10318
Поширень: 0