13 січня у переддень Нового року за старим стилем у Вінниці відбудеться всеукраїнський фестивальний конгрес Дідів Морозів. Близько 50 учасників з Рівного, Одеси, Хмельницького, Житомира та Вінниці демонструватимуть свої таланти широкому загалу, писатимуть листа турецькому імаму та проїдуться святковою мотоколоною по вулицях міста. Крім того, Снігуроньки також не залишаться поза увагою - вони змагатимуться за звання «Леді Снігуронька - 2012», демонструючи свої дизайнерські здібності у виготовленні найкреативнішого вбрання, співатимуть авторські пісні на новорічну тематику та допомагатимуть дідусям здобути перемогу.

Цієї п\'ятниці обласний центр стане столицею головних героїв Новорічних свят - Дідів Морозів та Снігуроньок. 13 січня о 13:00 в міському Палаці мистецтв відбудеться всеукраїнський конгрес саме цих новорічних героїв, який, за словами організаторів, проводитиметься у жартівливому форматі на кшталт радянських партійних зборів - із обранням президії, голови конгресу, секретаря тощо. «Крім того, ми плануємо відтворити так званий римейк картини Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану», - розповідає один із організаторів конгресу Олександр Шемет. - Але замість запорожців будуть все ті ж герої Нового року - Санта Клаус, Увлін Увгун, Пер Ноель та інші іноземні «дідусі» та звичайно наші Снігуроньки та Морози, а лист писатимуть турецькому імаму, який зазначив, що Дід Мороз - персонаж поганий, оскільки потрапляє до домівок через димар».

По завершенню конгресу Діди Морози разом із Снігуроньками та учасниками вінницького мотоклубу «Шатун» сформують святкову колону поблизу «Зорі» та на «залізних конях» вирушать по маршруту міський Палац мистецтв - ринок «Урожай» - Вишенька - ринок «Урожай» - площа Гагаріна - площа Стуса, вітаючи громадян із святами. Ті новорічні герої, яким не вистачить місця на мотоциклах, будуть їхати разом із колоною за вказаним маршрутом у вінницькому ретро-трамваї. Після «висадки святкового десанту» пройде марафон Дідів Морозів від хокейно-легкоатлетичного стадіону у ЦПКіВ ім. Горького до головної ялинки, який і визначить найшвидшого «дідуся». О 17:00 на майданчику біля Літнього театру в парку відбудеться офіційне відкриття Олімпійських ігор Дідів Морозів, де усі учасники співатимуть гімн фестивалю «У лісі, лісі темному, де ходить хитрий лис...».

Після співів Діди Морози з різних міст змагатимуться за право зватися найсильнішим, а по завершенню конкурсу, орієнтовно о 18:30 пройде перший міжнародний футбольний матч в рамках «Євро-2012» збірної Дідів Морозів проти збірної Санта Клаусів на кубок «Солодкої мрії».

Крім того, для помічниць Дідів Морозів буде проведено свій конкурс «Леді Снігурка - 2012». Снігуроньки повинні будуть виготовити найекстравагантніший костюм своєї героїні, заспівати пісню на новорічний мотив (яку самі ж повинні і написати), а також пройти через ряд інших випробувань, які підготували організатори свята.

Організатори всеукраїнського фестивального конгресу Дідів Морозів повідомили, що усі ці заходи будуть проходити не лише для учасників конгресу. «На вінничан, які завітають 13 січня на майданчик біля головної ялинки міста чекатиме розмаїття різних конкурсів, цікавих змагань, безліч жартів та заряд позитивного настрою», - говорить Олександр Шемет.


Переглядів: 3250
Поширень: 0