12 січня, в управлінні у справах преси та інформації облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участю заступника начальника відділу у справах релігій облдержадміністрації Петра Кирилішина, секретаря Вінницької єпархії Української православної церкви протодиякона Владислава Демченка та вікарія парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської Римсько-католицької церкви о. Костянтина Морозова.

Під час зустрічі з місцевими журналістами Петро Кирилішин зазначив, що свято народження Ісуса Христа на Вінниччині відзначали 131 релігійна громада Римсько-католицької церкви, 922 релігійні громади Української православної церкви, 231 релігійна громада Української православної церкви Київського патріархату, 53 громади Української автокефальної церкви та 18 релігійних громад Української греко-католицької церкви.

Вікарій релігійної громади РКЦ о. Костянтин Морозов відзначив особливості відзначення Різдва Хрестового християнами західного обряду, які розпочалися 25 грудня минулого року. Це Святкові богослужіння, багаточисельні вертепи встановлені в храмах області, це різноманітні дитячі заходи.

Секретар єпархії УПЦ Владислав Демченко додав, що різдвяні свята проходять урочисто у всіх громадах єпархії. Також він відзначив, що у продовження святкування 15 січня в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського відбудуться різдвяний концерт за участю провідних хорів храмів єпархії, артистів філармонії та театру.

Владислав Демченко також повідомив, що з благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, 2012 рік оголошено у Вінницькій єпархії роком соціального служіння. Зокрема він відзначив види соціального служіння, які включають різнобічну допомогу хворим, патронажну службу, збір одягу та їжі для бідних, влаштування благодійних їдалень тощо. Повний план соціальних заходів, за пропозиціями благочинних, має бути затверджений митрополитом Симеоном до 30 січня 2012 року. Окремо представники релігійних організацій розповіли про відзначення 1000 – річчя заснування Лядівського Свято – Усікновенського скельного чоловічого монастиря та відзначення свята Водохреща Господнього.

Учасники прес-конференції відзначили, що різдвяні святки на Вінниччині пройшли без порушення громадського порядку.


Переглядів: 3694
Поширень: 0