12 січня в приміщенні Вінницької РДА відбувся круглий стіл, на якому Вінницька обласна правозахисна організація Джерело надії презентувала результати проекту, що реалізовується на Вінниччині. Організатори запропонували співпрацю владі та громадськості, а також ефективний метод подолання расизму та ксенофобії по відношенню до дітей біженців та мігрантів серед молоді Вінниччини.

- Наразі в суспільстві набирають обертів такі негативні явища, як ксенофобія та расизм, — каже Алла Студілко, голова правління ВОПО «Джерело надії». Створити толерантне суспільство та подолати стереотипи і упередження щодо мігрантів, біженців, шукачів притулку можливо лише об’єднуючи зусилля влади, неурядових організацій та місцевих громад. Це і є метою даного проекту

З серпня 2011року з метою інформування громадськості про проблему ксенофобії та расизму та методи і інструменти попередження стереотипного та упередженого ставлення до дітей біженців, шукачів притулку та мігрантів ВОПО «Джерело надії» реалізовує проект, під час якого проводяться заходи «Жива бібліотека» у навчальних закладах Вінниччини та поширюється методологія їх проведення серед освітян, представників влади та інших громадських організацій. Саме заходи "Живої бібліотеки" дають дієвий позитивний результат у створенні неформального середовища для спілкування серед дітей і молоді різного соціального, расового або етнічного походження та національних меншин. Як показав досвід, ці заходи дуже позитивно впливають на підлітків, проходять цікаво та насичено, залишають гарні враження та сприяють емоційному зближенню людей з різних етнічних середовищ. Учасники заходів відчувають до себе повагу та толерантне відношення і, головне, їх чують та розуміють.


Переглядів: 3832
Поширень: 0