Веб-сайт "Діти Вінниці" - перший проект, який реалізовує новостворений вінницький фонд розвитку місцевих громад.

- Ідея створення дитячого сайту належить міському голові Володимиру Гройсману, - каже керівник фонду "Подільська громада" Юлія Гаджалова. - Але запропонована ідея сподобалась і була підтримана на робочих зборах одразу всіма членами фонду. Вирішили створити постійно діючий сайт про Вінницю для дітей про дітей. Це досить унікальний та актуальний проект, як для маленьких вінничан так для міста взагалі.

На сайт буде історія рідної Вінниці, яскрава карта міста у досить цікавій та незвичній формі, афіша дитячих заходів та новини міста для дітей, конкурс в з різноманітними призами, міститимуться в домості про владу. Планується спеціальна рубрика для допитливих чомучок: запитання та відповіді. Все це, звісно, адаптують для дітлахів.

Попередньо планується, що на сайт заходитимуть діти віком від 4 до 11 років. Однак, вік майбутніх відвідувачів сайту поки точно не регламентований. За словами Юлії Гаджалової , все залежатиме від розробника. Приміром, якщо на сайті розмістять дитячу електронну бібліотеку (а це також планується), то віковий ценз підвищиться.

На сайті у спеціальн й рубриці дитячі омбудсмени "просвітлюватимуть" своїх однолітків у юридичних питаннях, зокрема, про свої права. Також за бажанням дітлахи зможуть додати свої новини або надіслати повідомлення про новини свого кварталу, організації, колективу.

- Одна з цілей створення дитячого сайту - виховувати маленького вінничанина як будівничого рідного міста. Діти знатимуть, що вони можуть брати активну участь у житті міста, - пояснює Юлія Гаджалова. - У місті багато чого відбувається саме для дітей, це не тільки конкурси та заходи, організовані владою, а багато іншого. Але, на жаль, про такі дитячі розваги та відпочинок знають не всі. Наприклад, дитячі магазини проводять постійні акції ... А нещодавно у Вінниці відкрилось чудове дитяче кафе. Хто про це знає? На сайті ми спробуємо акумулювати усю нформацію. Це буде справжнє дитяче місто, але в Інтернеті.


Переглядів: 4220
Поширень: 0