Як повідомив директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, очікується, що в поточному році у тестуванні візьмуть участь понад 13 тисяч абітурієнтів області, з них: 9 900 – цьогорічні випускники загальноосвітніх шкіл, решта – випускники минулих років.

Реєстрація на проходження ЗНО розпочалася 1 січня і триватиме до 20 лютого, а до 5 березня абітурієнти матимуть змогу внести зміни до обраного переліку предметів тестування. За словами Геннадія Кузьменка, минулого року близько 10 % потенційних студентів скористалися цією можливістю, замінивши окремі дисципліни тестування.

Серед нововведень, які очікують на абітурієнтів, – скорочення загальної кількості предметів, вибраних для складання ЗНО, з п’яти у попередні роки до чотирьох у 2012-му. Водночас, до переліку навчальних дисциплін, з яких проводитиметься незалежне оцінювання, введено всесвітню історію.

Як зазначив Геннадій Кузьменко, у планах на наступний рік – введення до переліку дисциплін тестування всесвітньої літератури. Окрім того, є рішення колегії Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України щодо запровадження з 2013 року тесту на визначення здібностей.

Є зміни і в термінах проведення зовнішнього незалежного оцінювання – цьогоріч воно стартуватиме 15 травня. А 24 і 31 березня відбудеться пробне тестування.

В області розпочали роботу 4 пункти реєстрації, для цієї цілі залучено також Інтернет-салони мережі Укртелекому. Усі оператори ознайомлені з процедурою реєстрації і можуть надати абітурієнту необхідну методичну чи технічну допомогу. Окрім того, як зазначає директор Регіонального центру оцінювання якості освіти, кожен учитель інформатики отримав методичні матеріали щодо проведення роз’яснювального уроку для одинадцятикласників з питань самостійного здійснення реєстрації на ЗНО.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністраці



Переглядів: 3670
Поширень: 0