Незвичайним фольклорним святом закінчилося святкування Новорічних і Різдвяних свят у Центрі підліткових клубів за місцем проживання «УНІВЕР», яке влаштувала для своїх вихованців керівник фольклорно-етнографічного гуртка Власюк Юлія Андріївна.

Головною метою роботи гуртка є виховання підлітків та молоді на кращих національних традиціях, популяризація української народної пісні, зберігання і відтворювання стародавніх обрядів та звичаїв наших славетних пращурів.

Ще з самого ранку у Центрі весело лунали дитячі голоси. Зимове новорічне дійство охопило усіх вихованців, гостей, батьків. Звучать колядки, щедрівки, величають вихованці і бажають здоров’я, щастя, щедрого врожаю і достатку всім.

А ось і театралізований обряд-гра «Коза». Центральним монументом ритуального дійства був танець Кози: її «вмирання» та «воскресіння», що символізували циклічний круговорот часу, прихід Нового року.

Діти залюбки діляться враженнями та розказують про те, що їм дуже подобається ходити на гурток та співати народних пісень. А Костянтин Карпенко радісно зауважив: «Я вперше одягнув вишиванку, заспівав щедрівку і зрозумів, що мені це подобається».


Переглядів: 5715
Поширень: 0