У 2011 році в усіх бібліотеках міста реалізовувався проект «Через досвід до успіху», мета якого полягала у сприянні інтелектуальному розвитку дітей та організації змістовного дитячого дозвілля. Загалом протягом року у бібліотеках працювало 69 гуртків та клубів за інтересами. Про їх діяльність та іншу роботу бібліотечної системи міста йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради 26 січня.

На сьогоднішній день у різних мікрорайонах міста працює 21 бібліотека. Для розширення функції бібліотек кілька років тому на їх базі було створено різноманітні гуртки, у яких можуть займатись не лише діти, а й люди старшого віку, які, наприклад, цікавляться секретами успішного ведення городництва та садоводства, бісероплетінням та іншими цікавими справами.

А в рамках проекту «Через досвід до успіху» на базі бібліотек відбуваються засідання клубів, літературні вечори, зустрічі з цікавими людьми тощо. Протягом року у таких заходах взяло участь більш ніж 6000 дітей, молоді та людей похилого віку.

Для того, аби йти в ногу із часом і відповідати викликам сучасності щороку у бібліотечних закладах впроваджуються інформаційні та телекомунікаційні технології. Минулого року за рахунок грантових коштів у чотирьох бібліотеках-філіях (№ 7;№ 8;№ 13;№ 21) було відкрито нові комп\'ютерні центри з виходом в мережу Інтернет. Загалом у бібліотеках міста працює дев\'ять центрів, де відвідувачі мають можливість користуватись Інтернетом.

Чотири роки тому центральна бібліотечна система (ЦБС) почала створювати Інтернет-каталог книг, які є у наявності. На сьогоднішній день описано понад 63500 книг в тому числі на іноземній мові.

У 2011 році книжковий фонд ЦБС збільшився на 9090 примірників друкованих та інших видань. Основним джерелом комплектування фондів були бюджетні кошти, які склали 295 тис. грн.

Протягом 2011 року продовжилась робота по покращенню матеріально-технічної бази бібліотек. У деяких філіях було виконано ремонт. Розпочались ремонтні роботи бібліотеки № 5, що в мікрорайоні Старе місто. На базі цієї бібліотеки планується створити центр культури та дозвілля. Це допоможе вирішити питання ефективної організації вільного часу мешканців Старого міста.

Для забезпечення рівного доступу всіх верст населення до бібліотек наприкінці минулого року завершився перший етап проекту «Безбар\'єрний доступ до закладів культури». В рамках якого у центральній бібліотеці ім. Бевза створенні умови для людей на візках - там зроблено пандус, приміщення адаптоване для пересування на візках, відповідно облаштовано кімнату гігієни.

 


Переглядів: 3777
Поширень: 0