Близько двох тисяч гривень віддала 44 – річна вінничанка шахраям, які зателефонували їй, і повідомили про затримання працівниками міліції її сина. Це чергове шахрайство було зафіксовано днями на території Староміського району Вінниці. Шахраї по телефону представилися правоохоронцями, розповіли про те, що молодого хлопця підозрюють у скоєнні злочину, і щоб його визволити, необхідно перерахувати через термінал поповнення мобільного рахунку 2 тисячі гривень.

Потерпіла розповідає, що була сильно налякана таким повідомленням, і тому поспішила відправити гроші. Через декілька годин додому прийшов її син і з’ясувалося, що грошима заволоділи шахраї. Жінка могла усе перевірити, але чомусь повірила невідомому голосу у слухавці.

Як повідомив начальник Староміського райвідділу міліції Юрій Найчук, за фактом шахрайства порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу, і сьогодні вживаються заходи по виявленню та затриманню підозрюваних осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Працівники міліції застерігають громадян бути більш обачними і перевіряти інформацію, яку їм переконливо розповідають зловмисники.



Переглядів: 4534
Поширень: 0