В обласному Управлінні міліції сьогодні відбулась спільна координаційна нарада працівників блоку громадської безпеки, керівників недержавних служб охорони та представників громадських формувань. Усіх їх об’єднує одна спільна справа – підтримка правопорядку та протидія злочинним посяганням.

Незабаром у Вінниці може з’явитися єдиний центр управління нарядами з охорони громадського порядку

До присутніх звернувся заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Микола Бокша:

- Сьогодні почастішали випадки пограбувань та розбоїв на наших вулицях. У районах області почастішали злочини проти літніх людей, які не можуть дати відсіч злочинцям і не завжди можуть викликати працівників міліції. Ми маємо направити усі наші зусилля на протидію цим злочинним проявам, маємо захистити і допомогти у важку годину. Приємно відзначити, що сьогодні є небайдужі громадяни, які добровільно погоджуються вступити у ряди громадських формувань, і спільно з працівниками міліції ходять на патрулювання. Також допомагають недержавні служби охорони, які надають на охорону громадського порядку свої патрульні екіпажі. Щоб скоординувати нашу співпрацю, ми плануємо незабаром створити у нашому місті єдиний центр управління нарядами з охорони громадського порядку. Подібний центр нещодавно створили донецькі правоохоронці.

Як зазначив заступник начальника УМВС Микола Бокша, такий центр буде планувати роботу по забезпечуванню охорони громадського порядку і здійснювати контроль. З представниками громадських формувань та охоронних організацій правоохоронці будуть проводити відповідне навчання, тому що на вулицях міста нерідко виникають різні конфліктні ситуації і щоб їх усунути, необхідні певні навички.

Перед присутніми виступив також керівник охоронної служби «Безпека - Гарант» Олексій Архипенко, який висловив своє бачення співпраці,і запропонував правоохоронцям створити спільні екіпажі з числа охоронців приватних структур та працівників міліції.

Яскравий приклад налагодженої співпраці міліції та громадського формування є сьогодні у місті Ладижин. Громадське формування, яке було створено ще у 2005 році, має назву «Дружина». У його складі викладачі місцевих коледжів, психологи та військовослужбовці. У вихідні та святкові дні вони разом з працівниками міліції підтримують порядок на вулицях міста.

Сьогодні керівництвом обласної міліції впроваджується ряд заходів, направлених на забезпечення належного захисту вінничан та жителів Вінницької області від протиправних злочинних посягань. Управлінням Державної служби охорони при УМВС України у Вінницькій області здійснюється встановлення у розважальних закладах, торгових центрах та ресторанах кнопок «Швидкого виклику міліції». Саме в таких місцях нерідко вчиняються різні хуліганські прояви, крадіжки та бійки.



Переглядів: 5956
Поширень: 0