13 лютого о 15:00 в приміщенні Художнього музею відбулась прес-конференція, присвячена Міжнародному заходу «Епідемія доброти».

«Епідемія доброти 2012» - це міжнародний захід, присвячений Дню спонтанного прояву доброти. Цього року під егідою «Епідемії» його відзначають у 9 країнах світу та більш ніж 60 населених пунктах у різних куточках України. У цей день одночасно відбуватиметься багато різних акцій, флешмобів, спрямованих на привернення уваги людей до гарних вчинків.

Цього року у Вінниці захід буде масштабнішим, ніж два попередніх. Акції розпочнуться з самого ранку у навчальних закладах та продовжуватимуться вулицями міста. До «Епідемії Доброти 2012» активно долучились навчальні заклади, громадські організації, активні громадяни та різні установи. Епідемія Доброти у Вінниці – це свято, яке Вінничани роблять для Вінничан.

Координатори цього року є представники таких організацій: БФ Подільська громада, БФ Бригантина, Демократичний Альянс, Студентський парламент, управління у справах сім’ї та молоді Вінницької ОДА, Вінницька міська рада, Тематичний фонд «1 копійка», НСОУ-ПЛАСТ, студентські ради, активісти зі шкіл та ін.

Міста, які приєднались:

Вінниця, Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Хмільник, Чернігів, Черкаси, Чигирин, Умань, Полтава, Комсомольськ, Кременчук, Диканька, Шаргород, Херсон, Білозерка, Житомир, Гайсин, Івано-Франківськ, Іллінці, Липовець, Київ, Переяслав-Хмельницький, Рівне, Могилів-Подільський, Луганськ, Одеса, Брянка, Миколаїв, Бар, Дніпропетровськ, Бершадь, Луцьк, Володимир-Волинський, Калинівка, Крижопіль, Донецьк, Маріуполь, Літин, Калуш, Войнилів, Перевозець, Немирів, Теплик, Муровані Курилівці, Чечельник, Шаргород, Львів, Миколаїв (Львівська область), Василівка, Глухів, Чуднів, Сімферополь, Острого, Севастополь, Сєверодонецьк, Чернівці, Київ та ін.

ВІННИЦЯ

У 2012 в рамках Епідемії Доброти відбуватиметься: 

Захід Суть
Флеш-акції в школах
Скринька бажань та побажань, Стрічечки, Співають всі, Реєстр гарних справ, Передбачення, Вільні обійми, Ладушки, Допомога вчителю, Говорити дякую, Плакат доброти, Стікери позитиву на кабінетах, Все зроблено.
Флеш-акція в ВНЗ
Відвідування будинку пристарілих Концертна програма «Поділись теплом та увагою»
Відвідування притулку «Добро»
Дитячі читання Книгарня «Є» Проходитиме цілий марафон дитячих заходів, що триватимуть з 14:00 до 18:00. Кожен юний відвідувач, який завітає цього дня у книгарню, матиме змогу поринути у світ цікавих і захоплюючих пригод. На малечу чекатиме безліч цікавих історій, ігор, забавок, а ще – можливість власноруч створити книгу.
Відвідування лікарень Відвідування дитячих відділень у лікарнях міста.
Відвідування шкіл-інтернатів Відвідування декількох шкіл-інтернатів з уроками доброти
«Серце – коханій людині, а допомогу - дитині» Подарунки - серця коханій Людині.14-17 лютого

Відкриття «Епідемії доброти 2012» о 15:00 на площі Театральна.

Після відкриття одночасно по місту відбуватимуться близько 20 флеш-акцій

ПЕРЕЛІК ДЕЯКИХ ФЛЕШ-АКЦІЙ:

Вільні обійми Яскраво написати на плакаті «Обійми мене», «Подаруй частинку свого тепла», «Давай познайомимось» і обіймати перехожих
Стрічки бажань У підземному переході між сходинками (спуском і підйомом) розтягнути кольорову стрічку, поряд стоятимуть волонтери, у яких в руках будуть скріпки, яскраві папірці та маркери. Перехожі матимуть змогу написати на них різні побажання і прикріпити до стрічки добра.
Доброї дороги Написати, намалювати на плакатах: «Доброї дороги», «Щасливої дороги», «Гарного дня», коли вмикається червоний колір світлофора демонструвати їх водіям.
З поверненням Залізничний вокзал. Автовокзали. Зустрічати потяги та автобуси, десь з яскравими плакатами, десь з хлібом і сіллю, рушником у віночку, хустині
Весняна радість Зробити паперові квіточки, роздавати їх людям.
Реєстр гарних справ Зробити бланки і запитувати людей, які гарні справи вони робили або робили їм.
Потяг повен щастя Коли приїжджає потяг, зустрічати з плакатами, давати людям, які їдуть плакати, картки.
Скринька бажань та побажань Зробити скриньку, куди діти та дорослі могли б кидати свої бажання та побажання.
Стрічечки У кожного посланця є 3 стрічки, одна зав’язана на руці учасника, іншу він в’яже перехожому, де написано гарні слова, і третю віддає цьому ж перехожому і просить, щоб той написав щось добре та віддав теж незнайомій людині.
Зупинки: добра, подяки, посмішок. На зупинках будуть стояти посланці доброти і вітати людей з плакатами, що виходять з тролейбусу на зупинках доброти, подяки, посмішок.

 Нагадаємо:

«Епідемія доброти» - це захід, який був ініційований БФ «Подільська громада» та БФ «Бригантина» у 2010 році, до якого приєдналось багато громадських організацій, ініціативних груп, студентів та активних вінничан. У 2011 році Епідемія доброти стала Всеукраїнським святом, до якого долучились більше 54 населених пунктів зі всієї країни. У різних областях Епідемія проходила по-різному, від відвідування дитячих будинків, лікарень, шкіл до справжнього свята на вулицях міст.


Переглядів: 4978
Поширень: 0