«Афганці» ризикували життям, отримували бойові поранення у, здавалося б мирний, для країни час. Своїм героїчним життям і своїм ратним трудом вони заслужили на особливе, шанобливе ставлення суспільства.

Сьогодні (15 лютого) віддається шана солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок у горах Афганістану та в інших небезпечних точках світу. В цей день, 23 роки тому, останній солдат залишив землю республіки Афганістан.

З цієї нагоди на Вінниччині проведено урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам - афганцям за участю керівництва області та міста, воїнів-інтернаціоналістів, представників трудових колективів, ветеранських організацій та громадськості відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим в Афганістані.

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам\'ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Звертаючись до учасників бойових дій, голова обласної державної адміністрації Микола Джига зазначив, що відзначення річниць виведення радянських військ з Афганістану на державному рівні, турбота держави про воїнів-інтернаціоналістів та їх соціальний захист є свідченням того, що громадяни України знають про героїзм воїнів-інтернаціоналістів, поважають цей історичний подвиг, шанують їх мужність та готовність до самопожертви.

За словами Миколи Джиги питання соціального захисту ветеранів Афганістану є одним з пріоритетів соціальної політики Президента України. Глава держави особисто контролює стан виконання соціальних програм, спрямованих на покращення матеріального становища воїнів-афганців та належне суспільне вшанування їхнього подвигу.

Він також повідомив, що в області здійснюються заходи, спрямовані на поліпшення добробуту учасників бойових дій та членів сімей загиблих.

Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни, залишаючи на них життя і біль втрат. Ми це пам\'ятаємо. Війна навчила нас цінувати дружбу, порядність, заставила цінувати саме життя, як найбільшу радість. І сьогодні у мирному житті ми не втратили вміння дружити, допомагати, співчувати, любити, чесно виконувати свій громадянський обов\'язок. Безмежна вдячність вам і низький уклін. Ми повинні берегти пам\'ять про своїх бойових побратимів - зазначив, виступаючи перед присутніми, голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилишин.


Переглядів: 4843
Поширень: 0