В ході засідання було підведено підсумки роботи органів соціального захисту населення та окреслено пріоритетні завдання на поточний рік. У роботі колегії взяли участь: начальник Головного управління Олег Новіцький, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Галина Собко, члени колегії Головного управління праці і соціального захисту населення, начальники районних (міських) управлінь праці та соціального захисту населення, директори будинків-інтернатів, директори територіальних центрів соціального обслуговування.

Скоординовані дії всіх гілок влади та соціальних партнерів сприяли позитивним результатам за підсумками минулого року, зазначив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Олег Новіцький.

Протягом 2011 року спостерігалась стійка тенденція до зменшення заборгованості по заробітній платі та зниження рівня безробіття. Загальна сума заборгованості станом на 01.01.2012 становила 15,6 млн гривень, це на 2,8 млн гривень, тобто на 15,4% менше, ніж на початок 2010 року. При цьому середньомісячна зарплата на підприємствах області зросла у порівнянні з попереднім роком на 16,6% і становила 2074 гривні.

В минулому році на Вінниччині створено 25,8 тис. нових робочих місць. Кількість укладених колективних договорів зросла на 4,2 тис. у порівнянні з 2010 роком. В минулому році 9 тисяч спеціалістів з охорони праці пройшли відповідне навчання. Знизився рівень виробничого травматизму. Кількість постраждалих від виробничого травматизму зменшилася з 301 особи у 2010 до 283 осіб у 2011 році.

У минулому році було вжито додаткові організаційні заходи для покращення рівня атестації робочих місць за умовами праці. Середньообласний рівень атестації робочих місць за умовами праці станом на 1 січня 2012 року складає понад 95%. Цей показник є одним із найвищих в Україні.
Майже 113 тисяч соціально вразливих сімей області отримали у 2011 році державну підтримку. Сума нарахованих і виплачених державних допомог складає 1 млрд. 27 млн. гривень, що на 181 млн більше, ніж у 2010 році. 101, 6 тисяч сімей скористалися житловими субсидіями. На їх виплату з державного бюджету було виділено 70,2 млн.грн. Це на 22,8 млн.грн. більше, ніж у 2010 році. В повному обсязі відповідно до затверджених кошторисів було профінансовано Чорнобильські програми. А це 35,4 млн.грн з державного бюджету.

Кращі колективи галузі було відзначено почесними грамотами Головного управління. Найкращими за підсумками минулого року стали колективи Управління праці і соціального захисту населення Хмільницької міської ради, Козятинського територіального центру соціального обслуговування населення, Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю.

Пріоритетними напрямками роботи на 2012 рік визначено подальший розвиток та удосконалення соціальних послуг, виконання державних і регіональних програм по соціальному забезпеченню, покращення ефективності роботи соціальних інспекторів, соціальний захист осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Завершуючи засідання колегії Олег Новіцький підкреслив, що перед працівниками соціальної сфери поставлені відповідальні завдання – забезпечувати державну підтримку і соціальний захист найуразливіших категорій населення, враховуючи індивідуальні потреби кожної людини.



Переглядів: 4543
Поширень: 0