Протягом 1-5 березня 2012 року Вінниця вперше стане місцем проведення Національної сесії ММГО «Європейський молодіжний парламент – Україна», яка збере активну молодь із усієї України та п’ятнадцяти країн Європи.

Серед країн, які будуть представлені на сесії – Франція, Іспанія, Велика Британія, Німеччина, Норвегія, Швеція, Польща, Чехія, Австрія, Фінляндія, Естонія, Росія, Білорусь, Грузія та Туреччина. Протягом сесії українська молодь разом із представниками європейських країн буде обговорювати суспільно важливі питання у сфері охорони довкілля, освіти, економіки, проблем молоді, захисту прав людини тощо. Дискусії будуть об’єднані головною темою сесії: “Naturally Connected” («В єднанні з природою»). Національна сесія стане першим з ряду проектів на екологічну тематику, що заплановані ММГО «Європейський молодіжний парламент – Україна» на 2012 рік.

Протягом п’яти днів 100 делегатів віком від 16 до 23 років спробують знайти відповіді на питання, що хвилюють всіх без виключення мешканців Європейського континенту. Керуватиме проведенням сесії її президент Себастьян Хосу (Австрія) та команда досвідчених тренерів, голів молодіжних парламентських комітетів з усієї Європи. Головна мета сесії – відібрати кращих із кращих – тих, хто представлятиме Україну на Міжнародних сесіях у м. Стамбул (Туреччина) навесні 2012 року та в м. Амстердам (Нідерланди) восени 2012 року.

Європейський молодіжний парламент (ЄМП, www.eypej.org) – міжнародна політично нейтральна організація, заснована у 1987 р. у Франції, метою якої є зростання усвідомлення молодими людьми важливості питань, що стосуються Європи, та сприяння отриманню дійсно унікального навчального досвіду. Міжнародна молодіжна неурядова громадська організація «Європейський молодіжний парламент – Україна» (www.eyp-ua.org) є аполітичною, неприбутковою організацією, яка представляє національний комітет Європейського молодіжного парламенту в Україні з 2000 року. ЄМП – це унікальний освітній проект, який об’єднує 33 національні осередки в країнах Європи. Патронами Європейського молодіжного парламенту є Генеральний секретар Ради Європи Т. Ягланд та Президент Європейського Парламенту Є. Бузек.

Головною формою діяльності ЄМП є проведення Міжнародних сесій. Міжнародні сесії ЄМП відбуваються тричі на рік у столицях та регіональних містах держав-членів Європейського Союзу та кандидатів на членство в ЄС. Протягом десяти днів учасники сесії працюють в комітетах, де вони розробляють рішення нагальних політичних, економічних, соціальних та культурних проблем ЄС та світу. Результатом такої роботи є резолюція, яка містить ідеї та рішення, обговорені та прийняті комітетом. Кожен комітет представляє та захищає резолюцію на Генеральній асамблеї. Резолюції, які приймаються простою більшістю голосів, передаються до Європейського Парламенту як ініціатива молоді. Міжнародні сесії ЄМП тричі на рік збирають понад 300 активних молодих людей, які через декілька років потенційно прийматимуть рішення у своїх країнах, а також на рівні ЄС.


Переглядів: 3905
Поширень: 0