29 лютого в головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації відповідно до Плану розвитку й удосконалення цивільної оборони та основних заходів з підготовки цивільного захисту області у 2012 році відбувся навчально-методичний збір щодо підсумків роботи з підготовки цивільного захисту (цивільної оборони) області у 2011 році.

Мета збору:

  1. Підвести підсумки роботи щодо виконання основних заходів з підготовки цивільної оборони у 2011 році.
  2. Вивчити вимоги керівних документів та особливості виконання основних заходів з підготовки цивільної оборони у 2011 році.
  3. Визначити єдині погляди та підходи щодо виконання завдань у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, захисту населення і територій.
  4. Підвищити професійну підготовку осіб, залучених на збір.

До участі в зборі залучалися: начальники відділів з питань надзвичайних ситуацій міст обласного значення та районів; спеціалісти з питань ЦЗ обласних спеціалізованих служб цивільної оборони; керівний склад головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.

В ході збору фахівцями головного управління проведені заняття з питань:

  1. Підсумки виконання завдань в сфері захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій у 2011 році та завдання на 2012 рік.
  2. Аналіз навчання керівного складу, посадових осіб та фахівців у сфері цивільного захисту в навчально-методичному центрі та БЖД у 2011 році та завдання щодо їх планування на 2012 рік.
  3. Стан інформаційної взаємодії у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Особливості організації навчання населення у 2012 році.
  4. Порядок створення та організація роботи консультаційних пунктів з питань ЦЗ при житлово-експлуатаційних організаціях та сільських (селищних) радах.
  5. Хід виконання заходів, визначених у програмі створення страхового фонду документації на 2010 – 2014 роки, та завдання на 2012 рік.
  6. Стан планування евакуаційних заходів в Шаргородському районі у мирний час та на особливий період.
  7. Стан планування евакуаційних заходів в Тростянецькому районі у мирний час та на особливий період.

Обговорені проблемні питання, які виникають в роботі начальників відділів з питань НС міст і районів, фахівців обласних спеціалізованих служб цивільної оборони.

Також в ході збору згідно плану роботи на 2012 рік під головуванням начальника головного управління Сергія ВОВЧЕНКА відбулося чергове засідання колегії головного управління.

На колегії розглядалися питання:

1. Аналіз виконавської дисципліни з виконання актів і доручень Президента України, КМУ та розпорядчих документів голови ОДА з питань, що відносяться до компетенції головного управління.

2. Про хід виконання Указу Президента України від 9.02.2001 року №80/2001 “Про заходи щодо підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" та підсумки виконання розпорядження голови ОДА від 22.02.2011 року № 82 "Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту області на 2011 рік".

3. Виступи із звітами:

Про підсумки виконання завдань цивільного захисту в районі у 2011 році:

  • начальник відділу з питань НС Тульчинського району;
  • начальник відділу з питань НС Теплицького району.
  • - Про стан підготовки усіх категорій населення району до дій при загрозі та виникненні НС техногенного та природного характеру:
  • начальник відділу з питань НС Гайсинського району;
  • начальник відділу з питань НС Томашпільського району.

4. Про хід виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 26.11.2008 року № 1473-р, розпорядження Першого віце-прем’єр-міністра України А.П. Клюєва від 09.04.2010 року №16633/1/1-10, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31.07.2009 року № 312 “Про підготовку та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони".

5. Про хід виконання вимог Указу Президента України від 10.10.2010р. №937/2010 "Про заходи, пов’язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи" та Чорнобильських програм, які відносяться до компетенції головного управління.

6. Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в головному управлінні виходячи з вимог Закону України "Про бюджет України на 2012 рік".

З усіх питань прийняті рішення, які будуть відпрацьовані в терміни передбачені регламентом підготовки наказу за результатами колегії, з урахуванням усіх пропозицій та доповнень і доведені до виконавців.


Переглядів: 2896
Поширень: 0