29 лютого в галереї «ІнтерШик» відбулись загальні збори благодійного фонду «Подільська громада». Члени правління фонду звітували перед територіальною громадою міста, представниками влади, бізнесу та місцевими ЗМІ про проведену у 2011 році роботу та ділилися планами щодо благодійних програм та проектів фонду на поточний рік. Зокрема, було офіційно оголошено про початок благодійної акції по збору коштів на спорудження у місті пам\'ятника Тарасу Шевченку. Перший внесок у розмірі 55 тисяч гривень від своєї родини зробив міський голова Володимир Гройсман.

Щороку у БФ «Подільська громада» реалізується низка благодійних проектів та різноманітних програм. Багато із них стосуються окремо визначених дат, деякі вже стали традиційними. Так, наприклад, у січні волонтери фонду проводять День світлих вчинків, допомагаючи малозабезпеченим діткам та одиноким людям. Щороку БФ «Подільська громада» у Міжнародний день спонтанного прояву доброти, який святкується 17 лютого, поширює територією міста, а віднедавна і по інших містах, «Епідемію доброти». Торік завдяки зібраним коштам від акції «Вони визволяли Вінницю для нас!», яка розпочалась у день визволення Вінниці від фашистських загарбників, для відділення ветеранів війни було придбано сучасний холтеровський монітор для вимірювання артеріального тиску. Крім того, після успішно реалізованого проекту «Театр Садовського доступний для всіх!» - його можуть без перешкод відвідувати люди з обмеженими фізичними можливостями.

«Останнім роками у Вінниці досить активізувався рух волонтерства та благодійності, - розповідає головний редактор МКП «Вінницька газета» Наталія Космина, яка також входить до складу правління Благодійного фонду «Подільська громада». - Зараз, мабуть, майже кожен мешканець міста готовий допомагати іншим, і наше суспільство до цього йде і цього прагне, щоб ми могли віддати своє серце тим, хто його потребує. Адже важлива не лише сума коштів, витрачених на благодійність, а серце, яке вкладаються у цю роботу».

Усі ці проекти та програми - лише маленька частинка «айсбергу» доброчинності та збору коштів, які реалізують у Вінниці та поза межами обласного центру волонтери БФ «Подільська громада». Так, наприклад, цьогоріч за ініціативою міської влади Фонд займатиметься збором коштів на спорудження у місті пам\'ятника Тарасу Шевченко.

Перший внесок на суму 55 тисяч гривень передав від своєї родини міський голова Володимир Гройсман. «З одного боку, ми розуміємо, що потрібно у місті споруджувати пам\'ятник, а з іншого бачимо, що крім звичайних розмов справа далі не рухається, - говорить очільник Вінниці. - Саме тому ми ініціювали збір коштів, і тоді я обіцяв особисто від своєї родини зробити внесок у розмірі 50 тисяч гривень. Втім, отримавши високу нагороду «За заслуги перед Вінницькою областю» з нагоди 80-річчя Вінниччини, до якої додавалась і грошова премія, також вирішив і її докласти до доброї справи. І пропоную усім небайдужим вінничанам, які підтримують цю ідею, приєднуватись до спільної справи».

Ініціатива вже підтримана депутатським корпусом міста - свої внески у розмірі від однієї тисячі гривень вони також перерахують на благодійний рахунок. До цієї справи зголосились долучитись усі без винятку депутати міської ради. А 12 березня в приміщенні обласної філармонії відбудеться благодійна мистецька акція «Шевченко для усіх століть». Усі гроші, вилучені від продажу квитків, також будуть направлені на благодійний рахунок.

За словами виконавчого директора Благодійного фонду «Подільська громада» Андрія Дручинського, цей фонд не є організацією лише однієї людини, а усієї громади міста. «За рахунок цього наш фонд є досить сильним, оскільки об\'єднує тих людей, які можуть і бажають зробити щось корисне для своєї громади, - говорить Андрій Дручинський. - Наші програми дозволяють навчатись та розвиватися дітям та молоді з обмеженими фізичними можливостями, купувати необхідне медичне обладнання і все це завдяки співпраці та благодійності вінничан, влади та бізнесу».

Для довідки:

Реквізити для надсилання благодійних внесків на спорудження пам\'ятника Тарасу Шевченку:
Благодійна організація «Благодійний фонд «Подільська громада»
ЄДРПОУ 35904183,
Р/р 260091327 у Вінницькій філії ПАТ «Кредитпромбанк» МФО 302623
З приміткою: «Безповоротна фінансова допомога на благодійну програму «Шевченко - для усіх століть»



Переглядів: 4375
Поширень: 0