Уряд чітко регламентував використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла. Це дасть можливість забезпечити у поточному році житлом понад 1500 сімей, які потребують поліпшення житлових умов. Відповідний Порядок затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 193.

На цей час Мінрегіон узагальнює пропозиції забудовників, які розглядатимуться на засіданні Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти. Перше засідання Міжвідомчої комісії у 2012 році відбудеться у березні поточного року, його дата буде оголошена додатково.

Для довідки: Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» для надання державної підтримки з метою будівництва (придбання) доступного житла у поточному році передбачено 200 млн. гривень.

Для участі у відборі об’єктів забудовникам (замовникам, управителям, продавцям) об’єктів незавершеного будівництва необхідно подати до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відповідні документи для розгляду на засіданні Міжвідомчої комісії. Форми зазначених документів затверджено наказом Мінрегіону від 20.12.2011 № 361 «Про затвердження форм гарантійного листа та графіка-виконання будівельно-монтажних робіт», який зареєстровано у Мін’юсті 10.01.2012 за № 12/20325.

Мінрегіон розробив цільову програму передачі гуртожитків у комунальну власність

14 березня Уряд затвердив розроблений Мінрегіоном України проект Закону України «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012 – 2015 роки». Законопроект представив Перший міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

Програма передбачає передачу у власність територіальних громад 1058 гуртожитків державної власності та ще 854 гуртожитки, які були включені до статутних капіталів товариств, створених у процесі приватизації та корпоратизації. Загальний обсяг фінансування, передбачений регіональними програмами, становить понад 2 мільярди 507 мільйонів гривень.



Переглядів: 3830
Поширень: 0