На цьому наголосив на прес-конференції начальник відділу внутрішньої безпеки УВБ ДПС України В\'ячеслав Тишківський.

"Цьогоріч у активі підрозділу 21 службова перевірка щодо законності дій службових осіб податкових органів. За результатами до 17 працівників вжито заходи дисциплінарного впливу. Крім того, у ході чотирьох службових перевірок в діях податківців виявлено ознаки складів злочинів. Матеріали було направлено до прокуратури. Порушено кримінальні справи", - інформував В. Тишківський.

Він упевнений - і його підрозділ, і прокуратура сумлінно виконують свої функції. "Завданням прокуратури є здійснення нагляду за діяльністю державного податкового органу. Кримінальні справи порушуються прокуратурою за нашими матеріалами, тому що прокуратура відповідно до КПКУ є єдиним органом, яке здійснює розслідування кримінальних справ за фактами посадових злочинів", - наголошує податківець.

На його думку, індивідуальні факти зловживань працівників податкової впливають на загальний імідж служби. Відтак, внутрішня безпека приділяє особливу увагу попередженню та профілактиці корупційних проявів з боку працівників податкової служби.

Як повідомлялось раніше, прокуратура у Вінницькій області з початку року порушила п\'ять кримінальних справ щодо працівників податкової області. Зокрема, за вимагання та отримання хабара, по фактам зловживання службовим становищем працівників ДПІ м. Вінниці, Барської МДПІ, Хмільницької МДПІ, Козятинської ОДПІ.



Переглядів: 4030
Поширень: 0