З квітня минулого року по березень поточного співробітники Правобережної адміністрації ліквідували 11 стихійних сміттєзвалищ. За цей же період було складено більше 40 протоколів на громадян, які здійснюють торгівельну діяльність у невстановлених місцях. Про це, зокрема, йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 29 березня.

Правобережну адміністрацію було утворено торік внаслідок реорганізації виконавчих органів міської ради. За майже рік свого існування на підпорядкованій їй території відбулися зміни, зокрема, у дотриманні порядку у мікрорайонах приватного сектору та на вулицях багатоповерхової забудови. Під час спільних рейдів, які проводились працівниками Правобережної адміністрації та Асоціації органів самоорганізації населення, було складено 27 протоколів щодо складування будівельних матеріалів на територіях загального користування, ще близько 10 протоколів складено на мешканців, в яких відсутні договори на вивіз твердих побутових відходів. Крім того, на 23 підприємства, які «запустили» прилеглі території або ж мали порушення щодо прибирання сміття, було також складено протоколи, які потім передавались на розгляд адміністративної комісії.

За словами голови Правобережної адміністрації Юрія Бондаря, в цілому за минулий рік було проведено 21 засідання адмінкомісії, на розгляд якої надійшло близько 1,2 тисячі протоколів. «За результатами прийнятих рішень на майже тисячу громадян було накладено адміністративні штрафи на загальну суму понад 238 тисяч гривень, - говорить Юрій Бондар. - Із загальної кількості оштрафованих городян 806 добровільно сплатили адміністративні штрафи у встановлений законом термін, відтак загальна сума сплачених штрафів склала більш як 159 тисяч гривень».

Голова адміністрації Правобережжя вважає, що таке «повчання» мешканців має свої результати. «З кожним рейдом, який проводиться нашими співробітниками, представниками Асоціації самоорганізації населення, представниками КУП «Ековін» та співробітниками міліції, свідомість наших мешканців в питанні недопущення спалювання відходів рослинного походження зростає, - розповідає Юрій Бондар. - Кількість порушників правил благоустрою поступово зменшується, адже дешевше прибрати, ніж сплачувати штраф». В цілому за період роботи адміністрації було виявлено та ліквідовано 11 стихійних сміттєзвалищ.

Крім того, постійно проводиться робота щодо ліквідації стихійної торгівлі. Під час рейдів було виявлено 43 адміністративних правопорушення стосовно громадян, які здійснюють торговельну діяльність у невстановлених місцях. Втім, питання продажу продуктів харчування з асфальту виникає знову під час появи сезонної продукції. «Враховуючи те, що зараз поступово покращуються погодні умови, кількість бажаючих займатися стихійною торгівлею може збільшуватися, але цього допускати у будь-якому разі не можна, - підкреслив міський голова Володимир Гройсман. - Слід посилити роботу і правоохоронних структур, і департаменту адміністративних послуг - з тим, аби таких ситуацій не виникало взагалі. Крім того, для сільгоспвиробників у кожному мікрорайоні міста визначено місця для тимчасового здійснення продажу продукції».

 


Переглядів: 3188
Поширень: 0