4 квітня у Будинку офіцерів проходили урочисті проводи до лав Збройних Сил призовників з з Вінниці та двох приміських районів - Вінницького і Тиврівського. З 206 призваних — 123 із Вінниці. В сухопутних військах служитимуть 37, в повітряних силах — 30, на флоті — 18, в службі транспорту — 36, внутрішніх військах МВС — 47 чоловік.

- Наряд призовників округу цього року скоротили з 325 до 206 юнаків, - розповідає головний спеціаліст відділення комплектування Вінницького об’єднаного міського військового комісаріату Олександр Піддубний. - Звичайно це дуже мало. Зменшення кількості юнаків, що підуть до військ служити, пов’язано із скороченням Збройних Сил, які стають компактніші. Із 7 тисяч хлопців призовного віку, з 18 до 25 років, бажаючих багато. Великий відсоток хлопців “забракували” через проблеми з хребтом. Але відбирали кращих з кращих. Звертали увагу на їх стан здоров’я і характеристики зі шкіл.

Призовник Євген Рудий розповів, що з дев’яти його друзів служити бажають лише двоє.

- Я теж не дуже хочу йти служити, - зізнається юнак. - Хотілось би потрапити до повітряних сил. Думаю, зараз хлопці не хочуть йти служити через те, що не бачать сенсу для майбутнього.

До речі. Днями оперативники затримали «на гарячому» під час отримання хабара комісара військкомату одного з районів області. Посадовець вимагав та отримав від одного з призовників 4 тисячі гривень за надання відстрочки від призиву до служби.

Наразі Прокуратурою Вінницького гарнізону по вказаному факту порушено кримінальну справу.



Переглядів: 4638
Поширень: 0