Працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали «на гарячому» під час отримання хабара заступницю головного лікаря однієї з районних лікарень області. 57-річна жінка, будучи посадовою особою, і займаючи посаду заступника головного лікаря з економічних питань, здійснювала керівництво фінансовою роботою у лікувальній установі. Крім цього, у 2010 році її було призначено головою комітету з конкурсних торгів щодо здійснення закупівлі товарів, проведення робіт та надання послуг за державні кошти.

На початку квітня цього року під час проведення конкурсних торгів на закупівлю лікувальним закладом пального для службових автомобілів заступниця головного лікаря запропонувала представникові одного з підприємств посприяти у визнанні його переможцем за умови передачі їй хабара у розмірі 10% від загальної суми вартості пального.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко, жінка була затримана міліціонерами «на гарячому» у своєму службовому кабінеті. Представник товариства, яке мало стати переможцем конкурсних торгів, передав заступниці головного лікаря 30 тисяч гривень та отримав повідомлення про те, що його товариство визнано учасником-переможцем торгів та право на укладання договору на закупівлю пального. Під час огляду службового кабінету посадової особи працівники міліції виявили грошові кошти з написом «Хабар», який з’явився на купюрах у випромінюванні ультрафіолетової лампи.

20 квітня стосовно заступниці головного лікаря центральної районної лікарні порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України - одержання хабара у значному розмірі, яка карається штрафом від семисот п\\\'ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п\\\'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 3926
Поширень: 0