У МОЗ підкреслили, що ТОВ «Крас» спрямовані фінансові претензії відповідно до договору, а також виставлені штрафні санкції в розмірі 20% суми договору.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров\'я, відповідно до законодавства, відомство повідомило Міністерству економічного розвитку і в регіони про те, що компанія ТОВ «Крас» є недобросовісним учасників тендерів, який не виконує зобов\'язання.

Раніше Міністерством охорони здоров\'я України за рахунок коштів державного бюджету 2011 року за бюджетною програмою КПКВ 2301380 «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві» в 2011 році були проведені торги і укладені договори на закупівлю 70 автомобілів швидкої медичної допомоги типу А (постачальник ТОВ «Горал») і 216 автомобілів типу В (постачальник ТОВ «Крас»).

Згідно з умовами договору, автомобіль швидкої медичної допомоги типу В повинен відповідати національному стандарту України «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їх обладнання, технічні вимоги та методи випробування» ДСТУ 7032:2009.

Для проведення випробувань та надання висновку щодо окремих характеристик автомобілів швидкої медичної допомоги ТОВ «Фірма« Крас» надала укомплектований автомобіль Peugeot  Boxer типу В Київській міській станції швидкої медичної допомоги, де авто проходило випробування протягом тижня. Після проведення випробувань Київська міська станція швидкої медичної допомоги та «Київмедавтотранс» надали ряд своїх зауважень та пропозицій.

24 квітня 2012 постачальником було надано для прийняття один автомобіль швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer типу В. Під час огляду автомобіля було виявлено, що постачальником врахована частина зауважень, але окремі зауваження враховані не були. Відповідно, авто не відповідає умовам національного стандарту України ДСТУ.



Переглядів: 4695
Поширень: 0