27 квітня на вінницькому центральному стадіоні та на території аеродрому внутрішніх військ МВС України у місті Калинівці відбулися навчання по відпрацюванню тактики дій особового складу Вінницького гарнізону міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України по припиненню групових порушень громадського порядку, ліквідації масових заворушень та затриманню активних учасників акції під час проведення Чемпіонату «Євро-2012».

Мета навчань - вдосконалення знань, умінь та навичок з організації та управління підпорядкованими силами, взаємодії між структурними підрозділами під час можливих порушень громадського порядку в період проведення «Євро-2012». За навчаннями спостерігали заступник начальника Департаменту НДЕКЦ МВС України полковник міліції Андрій Коструб, перший заступник начальника УСБУ у Вінницькій області Олександр Федоренко, заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод, керівництво УМВС України у Вінницькій області на чолі з генерал-майором міліції Валерієм Ноніком.

Події розгортались за наступним сценарієм. На центральному міському стадіоні проходив футбольний матч першості України серед команд першої ліги - між командами «Нива» (м. Вінниця) та «Динамо» (м. Київ). За результатами матчу перемогу отримала команда зі столиці. Коли задоволені вболівальники йшли до автобусу, вони почали радісно вигукувати гімн команди. Це викликало обурення у фанів команди, яка отримала поразку. Між вболівальниками обох команд виник конфлікт, який перетворився на бійку. Крім цього, агресивно налаштовані вболівальники почали кидати у вікна прилеглих домів каміння та пляшки із легкозаймистою речовиною.

Незважаючи на неодноразове попередження про недопущення масових порушень громадського порядку та чинного законодавства, фани вийшли на проїжджу частину площі та блокували рух транспорту в обох напрямках.

У порушенні громадського порядку та бійці взяли участь близько 100 чоловік. Стан справ, що склався реально загрожував громадському порядку, життю і здоров’ю громадян, які безпосередньо перебували на зазначеній території, і керівництво УМВС України у Вінницькій області приймає рішення про вжиття заходів щодо припинення масових заворушень за допомогою зведених загонів, підрозділів органів внутрішніх справ та внутрішніх військ МВС України.

У навчаннях взяли участь близько 1000 працівників органів внутрішніх справ Вінниччини, зокрема спецпідрозділи «Беркут», «Сокол», «Грифон» та військовослужбовці полку внутрішніх військ МВС України.



Переглядів: 5885
Поширень: 0