Окрім комунальних служб, які вже котрий місяць поспіль активно прибирають зелені зони та житлові райони області, на суботник вийшли і співробітники структурних підрозділів обласної державної адміністрації. «Трудовий десант» висадився у парку «Дружби народів», що на Вишеньці.

Озброївшись рукавицями та сміттєвими мішками суботній ранок близько сотні управлінців розпочали з ліквідації наслідків «активного» відпочинку вінничан у парку біля Вишенського озера. У прибиранні парку взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан та голова обласної Ради Сергій Татусяк. 

Іван Мовчан зазначив, що подібні справи треба робити частіше, допоки не вичистимо все навколо.

Слід відмітити, що мета організованого прибирання - зібрати все до останнього клаптику паперу. Декому вдалося заповнити мішок, вже за перші хвилини, натрапивши на вміло замасковані звалища сміття. Найбільш заповзяті взялися вичищати від сміття прибережний очерет та діставати сміття з води.

Для того, аби місцевість була чиста, перш за все, не потрібно її забруднювати. Сергій Татусяк відмітив, що для цього необхідно провадити і велику просвітницьку роботу, апелюючи до розуміння людей. Задля чистого довкілля необхідна системна робота, переконаний головний самоврядник області, і через владні інституції, і через громадські організації. Адже, як каже народна мудрість, чисто не в тій хаті, де метуть, а в тій, де не смітять.

Представники влади переконані, прибирання нашого спільного обласного дому, не повинно обмежуватися суботниками чи тижневиками благоустрою – цей процес повинен тривати повсякчас.

Отже, «трудовий десант» держслужбовців зробив свій внесок у чистоту і міста, і області, інша річ — зберегти її, а це вже завдання кожного з нас.



Переглядів: 5137
Поширень: 0