- Цей рік став роком початку активного впровадження реформ у регіонах. Ми як влада – відповідальні за те, щоб їх здійснення покращило життя людей, - сказав Микола Джига.
За його словами, серед першочергових завдань - впровадження енергоощадних технологій та енергозбереження, модернізація промислового і аграрного виробництва, стимулювання інвестиційної активності, розвитку підприємницької діяльності та поліпшення бізнес-клімату регіону.

Інфляцію зупинили

До позитивних моментів губернатор прираховує призупинення інфляції.
- Індекс споживчих цін у Вінницькій області є одним з найнижчих в Україні і становить 111,1%, - каже Микола Джига. - А за індексом виробництва промислової продукції Вінницька область посіла четверте місце серед інших регіонів країни.

В області скоротилась кількість безробітних

- Незайнятого населення поменшало на 4,5 тис. осіб, - говорить Микола Джига. - Створено на 2,5 тис. робочих місць більше у порівнянні з першим кварталом минулого року.

Окремо губернатор зупинився на факторах, що сприяли додатковому залученню інвестицій в економіку області. Зокрема, це прийняття зрозумілих програм інвестиційного клімату і створення нових високопродуктивних робочих місць, скорочення строків видачі дозволів, необхідних для початку бізнесу, створення підготовлених промислових майданчиків тощо.

- Область залучила прямих іноземних інвестицій на суму 226 млн. дол, що в розрахунку на одну особу становить 138,6 дол. - казав губернатор. - І голови райдержадміністрацій несли особисту відповідальність за виконання цих показників.
За словами губернатора, з початку року спостерігалась позитивна динаміка збільшення кількості новостворених фізичних осіб-підприємців.

- Започаткували діяльність 1762 фізичні особи-підприємці, що на 18,5% більше порівняно з відповідним періодом 2011 року, - уточнив Микола Джига. - Загальна сума надходжень до бюджетів усіх рівнів від діяльності суб’єктів малого підприємництва зросла на 42 млн. грн.

Заборгованість скоротили

В області скорочується заборгованість із виплати заробітної плати. Нині сума боргу із виплати заробітної плати скоротилась на 392,3 тис. грн. і становить 15,3 млн. грн. Цей показник - один із найнижчих в державі.

- Ми продовжуємо роботу в даному напрямку ставлячи перед всіма органами влади як на місцях так і в області досить амбітне завдання – заборгованість із заробітної плати на економічно активних підприємствах має бути погашена протягом чотирьох місяців. - говорить Микола Джига.

Частка товарів вітчизняного виробництва в товарообігу продовольчих товарів становить 93,1%.
- Цей показник є одними з найвищих в Україні. - каже губернатор. - Позитивний вплив на ситуацію дають проведення ярмарків, відведення на ринках торгових місць на безоплатній основі для реалізації лишків сільськогосподарської продукції громадянам тощо.
Зокрема, в січні-березні проведена 531 ярмарка, де реалізовано товарів за цінами виробників на 17,2 млн. грн. Щороку таких ярмарків в області проводиться більше 4 тис.

Що засіємо, збережемо

В області забезпечено позитивну динаміку в сільськогосподарському виробництві.
- Виробництво продукції сільського господарства, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросло на 1,2 %, в т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 6,6%.

Посівна площа в усіх категоріях господарств під урожай 2012 року становитиме 1619 тис. га, або збільшиться, в порівнянні з 2011 роком, на 23,4 тис. га.
У порівнянні з 2011 роком, прогнозується збільшити посівні площі під кукурудзою з 258 тис.га до 306 тис. га (на 44 тис. га), цукровими буряками - з 75 тис. га до 94 тис. га (на 19 тис. га), соєю – з 119 тис. га до 142 тис. га (на 23 тис. га), кормовими культурами - на 8,6 тис. га.

- На території області цього року планується побудувати 17 сучасних зерноскладів, загальною потужністю 470 тис. тонн зерна та 12 фруктосховищ потужністю 19,4 тис. тонн, а також шість сховищ для зберігання овочів та картоплі потужністю 12,9 тис. тонн. Усі вони працюватимуть за енергозберігаючими технологіями - говорить Микола Джига.
Вже розпочато будівництво 14 елеваторів, 10 фруктосховищ та чотирьох овочесховищ. Обсяг освоєних коштів складає 538,2 млн. грн.



Переглядів: 3290
Поширень: 0