Протягом шести місяців: з квітня по вересень 2012 року громадська організація „Фундація прав людини” реалізує Програму захисту трудових прав молоді, що перебуває у зоні ризику за підтримки за підтримки Швейцарського Бюро співробітництва в Україні. На Вінниччині регіональним партнером виступає громадська організація «ІПЦ «ВІСЬ».

Метою проекту є покращити захист соціальних та економічних незахищенних верств молоді шляхом посилення програм з адвокації через співпрацю громадських організацій, регіональних центрів зайнятості, освітніх установ і медіа в Вінницький, Житомирській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

Завдання проекту:

  • сприяти забезпеченню рівних прав та можливостей для молодих людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у питаннях особистісного зростання, професійної орієнтації та соціального супроводу при здобутті освіти та працевлаштування шляхом впровадження багаторівневої тренінгової програми;
  • підвищити рівень надання соціальних послуг місцевими громадськими організаціями у царині захситу права на працю;
  • підтримати професійний розвиток лідерів громадських організацій, працівників інтернатних закладів, працівників центрів зайнятості та журналістів у питаннях адвокації права на працю;
  • створити постійно діючу міжрегіональну мережу партнерства між громадськими організаціями, роботодавцями, національними та регіональними соціальними агенціями задля проведення кампанії щодо забобігання поширення безробіття серед молоді, що належить до групи ризику, в регіонах України.

Цільова група – лідери громадських організацій, соціальні працівникі та педагоги інтернатих закладів освіти, центрів зайнятості, журналісти.

Отримувачи допомоги: діти - сиріти, молодь з неблагополучних родин, що перебувають у зоні ризику, молоді інваліди.

Інноваційний характер ініціативи полягає в акцентуванні на посиленні ролі громадських організацій у вирішенні проблеми зайнятості молоді.

Ідея проекту виникла в результаті спільної ініціативи регіональних представників Фундації прав людини в Вінницькій Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях , які завдяки проведеному аналізу проблем щодо реалізації права на працю молоді, підтримали проект, спрямований на профорієнтацію молоді,що пребуває у зоні ризику, захист їх трудових прав та соціальний супровід при здобутті освіти та працевлаштуванні.

25-27 травня 2012 року в Вінниці відбудеться міжрегіональний Установчий тренінговий курс „За рівні можливості у працевлаштуванні” для керівників та педагогів шкіл-інтернатів, працівників центрів зайнятості та лідерів громадських організацій, що опіклуються проблемами соціального супроводу дітей-сиріт при здобутті освіти та працевлаштуванні в Вінницький, Житомирській, Хмельницькій, Чернівецькій областях. Учасники тренінгу отримають знання щодо механізмів захисту прав дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування; обміняються досвідом роботи та розроблять програми подальших дій щодо забезпечення ефективного соціального супроводу дітей-сиріт у питаннях професійної орієнтації, здобутті освіти та працевлаштування.



Переглядів: 3820
Поширень: 0