Для житлових потреб, і як результат - зведення будинків, їм виділено близько 6 700 метрів квадратних. Прокуратура не погодилась із таким перерозподілом та перепрофілюванням санаторної землі і винесла протест, вимагаючи скасувати рішення міської ради. Власне, ця земля знаходиться трохи далі від самого санаторію, біля гуртожитку вінницького педучилища. Там свого часу був яблуневий сад - тепер зросли приватні будинки. Нові ж сусіди, як розповідають місцеві, доволі відомі вінничани. Тож посунутись просили не тільки дітей, а й студентів.

"24 січня 2008 року головний лікар санаторію та голова профкому звернулись з листом до Вінницької міської ради про те, що за умови проведення газо- водопровідної мережі та будівництва теплопункту, колектив санаторію, рішенням загальних зборів, не заперечує проти вилучення із санаторію земельної ділянки поза зоною лікувального парку, площею, що буде визначено проектом відведення для передачі інвестору", - зокрема читаємо в протесті прокурора. Однак розпорядження майном санаторію (це закріплено у статуті закладу) здійснюється з дозволу Вінницької обласної ради. Бо ж вона - орган управління майном. А зважаючи на лист голови облРади -  "добро" на це ніхто не давав. Та й на зміну цільового призначення землі (з оздоровчої на землю житлової забудови) облРада не погоджувалася. На це все звертається увага у прокурорському протесті.

Будь-яких порушень закону депутати у своєму попередньому рішення не побачили і протест прокурора відхилили, бо він "суперечить чинному законодавству і не відповідає фактичним обставинам". А обставини наступні. ОблРада - і справді власник майна, але земля належить місту.

- Це земля Вінницької міської ради, - пояснює Сергій Матусяк, заступник міського голови. - Допоки у нас не відбулося розмежування земель на державну і комунальну чинним законодаством права по розпорядженню землями належать виключно територіальним громадам і відповідно виключно органу, уповноваженому громадою розпоряджатися цими землями і майном, тобто Вінницькій міській раді. Ревмосанаторій погодив виділення цих земель як таких, що не використостовуються. Коли це питання розглядалося, воно було погоджено.

Чи не з"являться невдовзі нові сусіди у кардіоревмасанаторію?  Цілком ймовірно. Якщо ця земельна ділянка буде обгрунтована чинним законодавством і її відведення не буде призводити до утискання безпосередньо землекористувача, пояснює Сергій Володимирович. І додає:
- Як в прокуратури міста, так і в обласної ради є можливість оскаржити дане рішення у суді.
Судитися ж є за що: вільної землі у Вінниці немає, не раз наголошували чиновники.  У санаторія ж землі було - майже 3,5 гектара. І місце там - тихе, спокійне, а повітря - свіженьке.


Переглядів: 3863
Поширень: 0