Згідно змін до Закону України «Про основи законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення медичної допомоги» відтепер головні лікарі - очільники закладів охорони здоров’я працюватимуть за новою формою, а саме: контрактною.

28 травня у Вінниці відбулася нарада керівництва області з 43 очільниками медичних закладів.

– Контрактна основа діяльності – це не якийсь «каральний» метод, а світова практика, яка направлена на якісне обслуговування пацієнта, – „заспокоїв” присутніх голова облради Сергій Татусяк.

Начальник управління охорони здоров’я Лідія Діденко дала своїм підлеглим низку рекомендацій щодо нових нюансів у діяльності головних лікарів та медичних закладів в цілому. Вона наголосила на посиленні роботи з кадрами – від керівників до медсестер і санітарок.

– Спрямовуйте їх на посилення якості діагностично-лікувальної роботи та взаємодії з пацієнтом, – закликала медиків начальник управління.

Заступник голови облради Юрій Медведєв, який відповідає за щорічну атестацію керівників закладів охорони здоров’я області, попередив, що в сучасних реаліях критерії оцінювання головних лікарів будуть ставати жорсткішими.



Переглядів: 3961
Поширень: 0