З 31 травня у Вінниці перебуває волонтер Корпусу миру Сполучених штатів Америки Керіс Ервін, яка планує працювати у Вінницькій області два роки. Наразі американка вивчає адміністративно-територіальний устрій регіону, особливості соціально-економічного розвитку та знайомиться з представниками органів влади та лідерами громадських організацій, з якими Керіс має намір співпрацювати.

Зустріч Керіс Ервін з головою обласної ради Сергієм Татусяком6 червня Керіс Ервін зустрілася з головою обласної Ради Сергієм Татусяком, з яким обговорили напрями співпраці волонтерки з органами місцевого самоврядування і територіальними громадами Вінниччини.

Зокрема, гостя визначила 4 основних напрями своєї роботи в регіоні, в якій вона виступатиме як тренер:

  1. стратегічне планування розвитку територіальних громад;
  2. фандрайзинг;
  3. командотворення;
  4. написання грантових проектів.

Сергій Татусяк запевнив Керіс, що на період її роботи на Вінниччині місцеві органи представницької влади є її партнерами.

– Ми серйозно налаштовані на співпрацю, ми готові прийняти ті практики, досвід, форми роботи, які ви до нас привезли, – наголосив С.Татусяк.

Голова облради та Керіс Ервін домовилися, що волонтерка найближчим часом долучиться до процесу створення Стратегії розвитку Вінницької області до 2020 року. Крім того, американка має намір працювати безпосередньо в громадах. І першою вибрана громада села Стрижавка Вінницького району.

– Стратегічне планування скрізь однакове, але підходи, механізми та можливості у кожній країні різні. Тому я дуже хочу побачити відмінності між американською та українською системою, – зазначила Керіс Ервін. Також волонтерка наголосила, що хотіла б частіше бути серед молодіжного середовища та працювати зі студентами.

Довідка:

Корпус миру – урядове агентство США, мета діяльності якого – сприяти зміцненню миру та дружби між народами світу. Започатковане 1960 року закликом сенатора Джона Кеннеді до студентів Мічиганського університету служити своїй країні та сприяти зміцненню миру у світі. Конгрес США 22 вересня 1961 ухвалив Закон про Корпус миру. Корпус миру США в Україні засновано у 1992, коли Президент України Леонід Кравчук та президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу в Україні.



Переглядів: 4553
Поширень: 0