Збори старших по будинках

13 червня відбулися загальні збори старших по будинках з представниками влади. Ініціатором зустрічі виступив депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко. Метою зібрання було нагадати старших по будинках їх права і підняти проблемні організаційні питання. У подальшому збори планують організовувати систематично.

Асоціація була створена у зв\'язку з великою кількістю скарг від мешканців на погану роботу комунальників. У 2010 р., коли обрали більше ніж 500 перших старших, виникло чимало проблем, адже ЖЕКи відмовлялися з ними працювати, а самі представники інтересів мешканців не знали про свої права, - говорить Олександр Гаврилюк, голова ГО “Асоціація старших по будинках м. Вінниці”.

- Наша задача — допомогти людям отримувати якісні послуги і контроль. Один із наступних проектів — відкриття у кожному ЖЕКу прозорого офісу, де можна буде проводити прийоми старших по будинках і на місцях вирішувати нагальні питання.

Офіційно у місті визначено 886 старших по будинках.

За словами Сергія Кудлаєнка, Асоціація старших по будинках надзвичайно важлива:

Сергій Кудлаєнко на зборах старших по будинках

- Вона є дієвою взаємодією між мешканцями, старшими по будинках і ЖЕКами. Дозволяє вирішувати проблеми, з якими стикаються жителі нашого міста. Найболючіші з них — встановлення дитячих майданчиків, обрізка дерев, ремонти покрівель, - говорить Сергій Кудлаєнко. - На сьогодні єдиний реальний механізм вирішення проблем — співфінансування міської ради і жителів, яке сприяє тому, що мешканці цінують зроблені роботи. Ми плануємо провести навчання старших по будинках, щоб вони знали про свої права. Також діє депутатська гаряча лінія.

Директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір розповідає, що незабаром запрацює додаткова схема, яка полегшить процес проведення робіт у будинках:

Плануємо впровадження механізму замовника послуг — від обстеження будинку до підписання актів виконаних робіт. Він дозволить складати відповідні графіки, згідно яких будуть виконуватися роботи. І старші по будинках чітко знатимуть, що, де і у які терміни буде відремонтовано, - говорить Кушнір. - Організація ремонтних робіт буде побудована таким чином, що 70% вартості фінансуватиме міська рада і 30% - мешканці. У будинках, де ефективно працюють старші, жителі це відчувають, адже проводяться капітальні ремонти і ряд інших робіт.



Переглядів: 3873
Поширень: 0