Мер Вінниці дізнВолодимир Гройсман у пришкільних таборахався від дітей, що найбільше їм подобається під час відпочинку та щоб іще вони хотіли в подальші роки.

Робота табірної зміни стартувала 5 червня. Цьогоріч відпочити у пришкільних таборах мають можливість чотири тисячі дітей (на 500 більше ніж минулого, й на тисячу - ніж позаминулого). Також збільшилась кількість і самих пришкільних таборів. Цього літа їх функціонує 26, що на три більше, ніж торік. Оздоровлення та відпочинок дітей в пришкільних таборах розраховано на два тижні.

В загальноосвітній школі № 5 зроблено акцент на творчому розвитку особистості. Тут у таборі відпочиває 150 дітей. Вони вже відвідали аквапарк та боулінг, зустрілись з вихованцями ДЮСШ №6, дитячими омбудсменами, Центром підліткових клубів за місцем проживання. В день, коли табір відвідав міський голова Володимир Гройсман, із дітьми спілкувався журналіст та ведучий телеканалу «ВІТА» Вадим Потатуєв, а також тривала гра «Зірниця».

Профіль табору у школі №31, як і у його сусіда, - творчий розвиток особистості, і тут також відпочиває 150 дітей. Школярі вже побували у боулінгу, а також зустрілись з вихованцями ДЮСШ №4. А безпосередньо 15 червня у таборі діти вчились танцювати, малювали на асфальті, грали у м\'яч та естафетні ігри. Також цього дня вони знайомились із програмами Центру підліткових клубів за місцем проживання, а по обіді - діти пішли у аквапарк.

Діти з пришкільних таборів відпочивають в аквапаркуВолодимир Гройсман також побував у найулюбленішому місці відпочинку дітей - аквапарку. Цього року його відвідини були обов\'язковими для кожного табору. Саме такі побажання висловили діти наприкінці табірної зімни торік, і вже цьогоріч це було враховано. Станом на 15 червня аквапарк вже відвідало понад 2500 дітей. До кінця зміни тут побувають усі діти, які перебувають у пришкільних таборах.

«Ми робили програму таку, як хотіли діти, - говорить Володимир Гройсман. - Минулого року ми проводили опитування, в результаті якого у нас в програмі з\'явився і аквапарк, і боулінг, і кіно, і екскурсії. Наступного року ми плануємо збільшити кількість відпочиваючих дітей до 4,5 тисяч. Ми хочемо зробити цей вид відпочинку більш масовим і обов\'язково будемо це робити».

Цьогоріч в пришкільних таборах діти також ласували черешнею та полуницею. Ці смачні ягоди у школи надали вінницькі підприємства. «Я хочу окремо подякувати підприємству «Аграна Фрут» та його керівнику Віктору Івановичу, який надав майже півтори тони полуниці, і Володимиру Віталійовичу Іжевському (об\'єднанРоботу пришкільних таборів перевіряє мер міста Володимир Гройсмання ринків) за смачну черешню, - говорить Володимир Гройсман. - Хочу зазначити, що під час організації роботи пришкільних таборів нам пішли назустріч і адміністрації аквапарку та боулінгу, які надали суттєві знижки. За що ми також вдячні».

Окрім відвідин аквапарку та боулінгу, діти у пришкільних таборах спілкуються із пожежниками та працівниками Державтоінспекції. Організовано багато нових заходів: учні вчаться робити гімнастику для очей, викладачі провідних танцювальних студій міста проводять уроки хореографії, а відомі спортсмени - ранкові зарядки, учні 8-х класів навчаються надавати першу невідкладну допомогу. Вперше на базі чотирьох вінницьких шкіл створено культурно-мовне середовище, в якому учні покращують свої знання з іноземних мов (ЗОШ №1, 23 та 30 - англійська мова, ЗОШ №12 - польська мова).

Цьогоріч також вперше започатковано інтелектуальні та спортивні змагання, переможці яких отримують в подарунок поїздку Пришкільні табори до Умані. Такі чемпіонати вже проведено і стало відомо, що 21 червня туди вирушать поїдуть інтелектуали з шкіл №15,13 та 22, а також юні спортсмени з шкіл №12,1 та 27.

Традиційно діти з незахищених і соціально вразливих категорій цього літа будуть відпочивати на морі у Скадовську. На оздоровлення на узбережжя Чорного моря поїде 210 чоловік. Перша зміна виїжджає 22 червня в кількості 126 дітей. Також продовжується, як і у минулі роки, програма оздоровлення обдарованих дітей, які стали переможцями всеукраїнських та Інтернет-олімпіад. Вони у серпні будуть відпочивати у так званій «літній» школі.

Читайте також:



Переглядів: 8390
Поширень: 0