20 червня конкурсна комісія визначила 15 проектів від громадських організацій міста, які отримають фінансову підтримку від мерії для втілення соціально-культурних ідей у життя. Проведення такого конкурсу стало новим напрямком співпраці громадських організацій та Вінницької міської ради.

Упродовж майже трьох місяців у місті серед громадських організацій тривав конкурс фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурних проектів. Загалом надійшло майже три десятки проектів від громадських організацій обласного центру. Після попереднього розгляду проектів конкурсне журі відібрало 16 найкращих ідей.

Переважна більшість запропонованих проектів будуть впроваджуватися у сфері соціального захисту населення. Втім, було обрано і авторів найкращих ідей щодо роботи з дітьми та молоддю, культурного життя міста та спортивного розвитку.

Відтак, грантову підтримку отримає ГО «Гармонія», яка запропонувала одразу декілька цікавих та гідних уваги проектів «Кожна дитина - особлива» (проект щодо інклюзивної освіти) та проект спрямований на підтримку родин, в яких знаходяться діти з обмеженими фізичними можливостями «З родини йде життя людини».

В цілому, чи не найбільша кількість соціальнозначимих проектів надійшла саме відносно інклюзивної освіти. Так наприклад, асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» запропонувала проект «Шкільне самоврядування як ресурс на підтримку інклюзивного руху в освіті міста Вінниці по створенню моделі «Школа для всіх». Автори проекту запропонували створення сприятливого середовища у закладах освіти для діток з інвалідністю не лише за допомогою пандусів та спеціально обладнаних кімнат, а, в першу чергу, через сприйняття шкільною громадою таких дітей як рівних своїм одноліткам.

Міський голова Вінниці Володимир Гройсман зазначив, що незважаючи на те, що реалізація грантових програм спільно із громадськими організаціями міста проводиться вперше, їх з кожним роком повинно ставати все більше.

«Важливо, коли громадські організації та міська рада об\'єднують свої зусилля на реалізацію різних питань для вирішення тих чи інших проблем, які турбують нашу громаду. Для нас важливо те, що саме громадські організації включаються в цей процес і презентують свої ідеї, бачення, вирішення тих чи інших питань, - говорить Володимир Гройсман. - Хочу вас запевнити у тому, що ми будемо продовжувати ці програми і надалі, адже ми зацікавлені у тому, щоб суспільне життя було активним».



Переглядів: 4322
Поширень: 0