У багатоповерхівках Вінниці перевіряли протипожежні системиДнями в засобах масової інформації з’явилася інформація про пожежу в місті Києві, по вулиці Вадима Гетьмана. Пожежею було пошкоджено оздоблення фасаду будинку з 4 по 25 поверх. Така подія трапилася не вперше. Так, у травні в Хмельницькій області вже виникали пожежі у двох багатоповерхових житлових будинках. Будівлі, що мають більше 9 поверхів відносяться до об’єктів підвищеної поверховості, у місті Вінниці налічується 24 таких будинки.

Для уникнення пожеж працівниками Управління Держтехногенбезпеки у Вінницькій області було проведено перевірку протипожежного стану будинків даної категорії.

Аналіз матеріалів перевірки виявив, що система протипожежного захисту в двадцяти одному будинку залишається непрацездатною. Основними недоліками є нПротипожежні системи баготоповерхівок Вінниціесправність насосів-підвищувачів, системи автоматичної пожежної сигналізації та димовидалення. За результатами перевірки, балансоутримувачам вручено приписи на виконання вимог пожежної безпеки. Дев’ятнадцять посадових осіб, відповідальних за протипожежний стан, притягнуто до адміністративної відповідальності, про що направлено інформацію до органів виконавчої влади для прийняття відповідних рішень.

У рамках програми про відновлення та утримання в належному технічному стані систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості під назвою «Безпечне житло» на 2010-2015 р.р., затвердженої рішенням Вінницької міської ради від 24.12.2010 року за № 37, у 2011 році було виділено 1502 тис. грн. на відновлення систем протипожежного захисту в житловому будинку № 79 по проспекту Космонавтів. На даний час систему приведено у робочий стан.

У 2012 році передбачено кошти в розмірі 1244 тис. грн. на відновлення систем протипожежного захисту будинків по вул. 1-го Травня, 80 та по вул. Київська, 53. Але незважаючи на це, проблема пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості залишається актуальною і на сьогоднішній день.

Як ми повідомляли раніше,  мешканці вінницьких висоток залишились один на один з вогнем.


Переглядів: 4757
Поширень: 0