Електроний табір був  присвячений обговоренню стандартів впровадження електронного урядування в містах України.

Це вже другий захід, організований в межах зазначеного проекту. 10 квітня у м. Вінниця було проведено круглий стіл «Електронне урядування та електронна демократія в муніципальних утвореннях України», що став установчою зустріччю експертів клубу «Е-урядування» - представників органів місцевого самоврядування та неурядових організацій.

Метою проведення електроного табору - продовження формування експертного середовища, спроможного підготувати рекомендації для міст щодо стратегії, стандартів розвитку електроного урядування в територіальних громадах України, забезпечити участь громадських організацій у формуванні локальної політики стосовно його впровадження. В цілому, діяльність клубу експертів сприятиме розвитку електроного урядування в Україні як на державному, так і місцевому рівнях, консолідації стандартів електронного урядування та поширенню демократичних цінностей в українському суспільстві.

Під час заходу обговорювались такі  питання:

  1. Впровадження е-урядування на місцевому рівні: визначення пріоритетів
  2. Стандарти надання адміністративних послуг. Крок до ефективного е-урядування;
  3. Організація системи електронного документообігу в органах місцевого самоврядування;
  4. Забезпечення зворотного зв’язку з громадськістю за допомогою системи е-звернень
  5. Моделювання муніципальних геоінформаційних систем (ГІС).

Наступного дня (23 червня) усі учасники заходу були розділені на дві групи – представники громадських організацій, з одного боку, працівники органів місцевого самоврядування та ІТ-компаній – з іншого боку. Кожна з груп мала визначити основні завади на шляху до впровадження е-урядування, сприяння прозорості та публічності політичним процесам, а також вказати на можливості подолання цих труднощів. В результаті «мозкового штурму» були сформовані узагальнені рекомендації для більш ефективного та системного впровадження е-урядування в органах місцевого самоврядування.

 У заході взяли участь органи місцевого самоврядування, ІТ-компаній та неурядових організацій таких міст як Київ, Вінниця, Миколаїв, Славутич, Херсон, Кременчук, Новоград-Волинськ, Луцьк, Чернігів, Бердянськ, Южне. Захід проведено в рамках проекту «Формування партнерства громадськості та органів місцевого самоврядування у сфері розвитку публічного Е-урядування», ініційованого ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Вінницькою міською радою за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Також співорганізаторами е-табору виступили ТОВ «Арт-мастер» та ТОВ «ГІСІНФО».



Переглядів: 3223
Поширень: 0