Десятиповерхівку збудують на Старому місті, за адресою - вулиця Тимощука, 37. Будівельні роботи там виконує промислово-інвестиційна компанія "Поділлябудінвест". Наприкінці наступного року вінничани зможуть заселити нову висотку.

Проект "Доступне житло"

- Починала зводити цей будинок не наша компанія, а "Вінницяміськбуд". Вони встигли виконати певні роботи, але не довели будівництво до кінця, збанкрутували, - розповідає директор "Поділлябудінвест" Ігор Гладков. - Ми починали не з котловану, не з фундаменту. Але на об\'єкті вже є всі інженерні мережі - підведені газ, світло, каналізація, збудовані два поверхи. Тож маємо передумови це будівництво вдало завершити.

Нині споруджується друга черга будинку. Роботи виконуються в третьому, четвертому, п\'ятому під\'їздах.

- Загалом, в цих трьох  під\'їздах буде 99 квартир, - каже Ігор Гладков. - Три чверті - двокімнатні, площею від 57 до 62 квадратних метрів. Одна чверть - трикімнатні - 73-75 квадратних метрів.

Однокімнатних та великих, багатокімнатних квартир у будинку не буде, оскільки це не передбачав складений ще три роки тому проект будівництва.

- На придбання житла вже подано 41 заявка. - говорить Ігор Гладков. - Це дуже багато, враховуючи нинішній ступінь готовності будинку. Ціна за за квадратний метр - 4500 грн. Перший внесок - 30 відсотків від вартості квартири. Кожен, хто зробив цей внесок отримує кредит на 100 тис. грн. під 3% річних від обласного "Фонду сприяння інвестиціям і будівництву". В цьому випадку фонд виступає як кредитор у програмі "Доступне житло".

Будівельники вважають, що такі умови цілком прийнятні. І якщо на державному рівні ніяких економічних катаклізмів не відбуватиметься, міняти цінову політику не будуть. Більше того, "Поділлябудінвест" налаштоване і далі співпрацювати з державою за такою програмою.

- В минулому році ми вже здали перший 24-квартирний будинок за такою програмою, - згадує Ігор Гладков. - То був пілотний проект. Вісімнадцять сімей, які вселились у той дім, отримали кредити за програмою "Доступне житло". Будинок, який ми споруджуємо зараз - другий. І ми хочемо, щоб був і третій, і четвертий, і п\'ятий, і десятий... Ми будемо й надалі працювати по цій програмі.

Довідка:

З моменту створення у березні 2000 року основним напрямком діяльності компанії "Поділлябудінвест" було житлове і комерційне будівництво у Вінниці. Спочатку фірма працювала як підрядник - виконувала оздоблювальні роботи на об\'єктах таких будівельних організацій міста як "БМУ-3", "БМУ-2", "Вікінги ЛТД". Згодом компанія залучала кошти для інвестування житлового будівництва у мікрорайоні "Поділля", вулиці Ленських Подій, Шевченка.

Нині основний напрямок роботи "Поділлябудінвест" - проектні роботи. За проектами компанії збудоване житло на вул.Скалецького, 36 А, Пирогова, 103 Б, Лялі Ратушної, 18 А, проспекту Юності, 15 та ін.

Як ми повідомляли раніше, Вінниця розпочинає будівництво доступного житла



Переглядів: 13650
Поширень: 0