Упродовж шести місяців 2012 року на автошляхах Вінницької області сталися 1127 дорожньо-транспортних пригод, що на 23,8% більше, ніж минулого року. У 196 ДТП 65 людей загинули і 209 отримали травми. Кількість фатальних наслідків зросла на 41,3%.

Основними причинами автопригод є грубе порушення Правил дорожнього руху, серед яких насамперед це – порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, виїзд на зустрічну смугу руху, порушення правил переїзду перехресть та керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

З причин перевищення безпечної швидкості сталося 235 дорожньо-транспортних пригод, в яких 24 людини загинули і 58 отримали травми, внаслідок виїзду на смугу зустрічного руху. Загинуло 11 людей, 33 отримали травми. Порушення правил переїзду перехресть призвело до 111 ДТП, а керування у нетверезому стані – 86 ДТП. Учасниками 30 автопригод стали діти, у яких 4 неповнолітніх загинули і 31 – отримали травми. Кожна третя ДТП сталася за вини дітей.

Внаслідок грубих порушень Правил дорожнього руху відбулося 728 зіткнень транспортних засобів, 169 випадків наїзду на перешкоду, 46 випадків перекидання, 65 – наїзду на пішоходів.

Щоб запобігти подібним випадкам потрібно дотримуватися безпечних вимог швидкісного режиму, дорожніх знаків та дорожньої розмітки. Пам’ятайте, що неухильне дотримання Правил дорожнього руху збереже ваше життя.

Вінницька область є транзитною і з настанням літнього періоду щільність транспортних потоків значно зростає, що тягне за собою збільшення кількості автопригод. Державтоінспекція Вінниччини попереджає і застерігає водіїв про необхідність дотримання Правил дорожнього руху, особливо швидкісного режиму, обгону транспортних засобів та маневрування. Саме перевищення швидкості руху, порушення правил обгону і маневрування стали основними причинами скоєння більшості автопригод з початку цього року та влітку минулого. Не варто забувати, що у спекотні дні людина за кермом транспортного засобу швидко втомлюється і увага послаблюється. Категорично забороняється керувати в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. При високих температурах повітря, дія алкоголю посилюється, а небезпека збільшується.



Переглядів: 3206
Поширень: 0