Посадовець вимагала та отримала хабар в розмірі 40 тисяч гривень від представника вінницького ТОВ за сприяння у вирішенні питання щодо виграшу тендера на поставку лісопродукції та твердого палива для шкіл району.

Чиновниця призначила зустріч на вулиці районного центру неподалік місця роботи. Передача грошей відбулась в її автомобілі ВАЗ неподалік районної адміністрації. Після того, як мічені надписом «хабар» купюри опинилися в руках освітянки, її затримали працівники міліції.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області полковник міліції Сергій Бевзенко, на підставі зібраних міліцією матеріалів прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара). На даний час підозрювана затримана в порядку ст.115 КПК України.

Жінці загрожує від п\'яти до десяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Працівники УДСБЕЗ УМВС спільно з працівниками прокуратури області проводяться подальші слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення додаткових фактів злочинної діяльності посадовця.



Переглядів: 4023
Поширень: 0