Зразковий ансамбль танцю «Джерельце» Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» став володарем Гран-прі першого Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Бессарабський колорит», який нещодавно проходив у місті Хотин. Втім, це не єдина перемога - загалом вінничани «відзначилися» у трьох номінаціях, представлених на фестивалі.

Учасники фестивалю, колективи із різних міст України, представляли свої номери у чотирьох жанрах: вокальному, хореографічному, театральному та музичному. Перше місце у вокальному жанрі здобув також вінничанин – Назарій Стіснянський, який навчається у дитячій школі мистецтв «Вишенька». А викладацький оркестр народних інструментів цього закладу естетичного виховання отримав диплом учасника. Загалом фестиваль проходив у чотирьох вікових категоріях.

За словами керівника зразкового ансамблю танцю «Джерельце», який і став володарем Гран-прі, Тетяни Стіснянської, чи не найбільша кількість учасників фесту було із Чернівецької області. «Фестиваль «Бессарабський колорит» проводився вперше, і, мабуть, через те, що приймали учасників фестивалю у місті Хотин, чи не найбільша кількість конкурсантів була саме із Чернівецької області, - розповідає Тетяна Стіснянська. - Дуже приємно, що у фестивалі такого масштабу переможні місця дістались саме нашій школі. Це говорить про те, що у Вінниці проживає чимало по-справжньому талановитих діток»

Крім перемоги у фестивалі вінничанам цей візит запам’ятався ще й тим, що у період між конкурсами учасники знайомились із виставкою народного мистецтва Бессарабії, із історією цього краю та побували із екскурсією у знаменитій Хотинській фортеці.



Переглядів: 5500
Поширень: 0