За інформацією Українського центрі оцінювання якості освіти, на Вінниччині цього року налічується 17 абітурієнтів, кожен з яких набрав 200 балів під час складання ЗНО.

За словами директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, це досить високий показник. Він зазначив, що, як правило, з Вінниччини 17 – 20 учнів отримують найвищий бал по ЗНО

Окрім нашої області таким показником можуть похвалитись лише Київщина, Донеччина та Львівщина (окрім зазначених областей регіональні центри оцінювання якості освіти функціонують у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Харківській областях та у Сімферополі). Однак кількісний показник у даному випадку доволі умовний, адже кількість абітурієнтів у різних областях непропорційна. Наприклад, на Київщині абітурієнтів більше, ніж на Вінниччині, а показник показуємо майже однаковий, – зазначає Геннадій Кузьменко.

Так, ЗНО з математика на 200 балів склали 4 випускники. По 3 абітурієнти подолали цей рубіж з таких предметів, як фізика, біологія, історія України; 2 – з географії, по одному – з української та англійської мов.

Найбільшу кількість «двохсотників» підготували педагоги міських шкіл Вінниці. Наприклад, двоє абітурієнтів-двохсотників – з вінницької гуманітарної гімназії № 1. А один випускник вінницької ФМГ № 17 – Олександр Деундяк – показав результат у 200 балів аж з двох предметів – фізики та математики. По одному рекордсмену-двохсотнику мають вінницькі ЗОШ № 3 та ЗОШ № 34.

Не відстають й випускники з районів. Так, вихованець Дзюньківської ЗОШ Погребищенського району Петро Гаврилюк також набрав по 200 балів і з фізики, і з математики.

По одному «двохсотнику» мають і Теплицький, Тульчинський, Бершадський та Гайсинський райони.



Переглядів: 4204
Поширень: 0