- Про смерть Богдана я дізнався вранці, коли перебував у Вінниці, - розповідає директор театру ім.Франка Михайло Захаревич. - Мені Остап (син актора - авт.) зателефонував. Звичайно, я в шоці.

Не знаю, що й казати... Миттю примчав. Зараз будемо організовувати щось в театрі.

Михайло Захаревич швидко віддав всі необхідні розпорядження.

Вже буквально через годину після сумної звістки на ступенях театру, чиїм художнім керівником Богдан Ступка був останні 11 років, з\'явилися перші квіти. Зі сльозами на очах і букетами з чорними стрічками сюди приходили театрали, знайомі актора і просто шанувальники його таланту.

В холі театру зняли велику фотографію артиста і встановили її перед дверима, оповивши траурною стрічкою. Перед входом стоїть стіл, який уже переповнений квітами, свічками і лампадками. Їх продовжують нести кияни та гості столиці.

На будівлі театру приспущено український прапор на згадку про актора.

Нагадаємо, життя 71-річного актора Богдана Ступки обірвалося у столичній лікарні "Феофанія", де він провів останні чотири місяці. Півтора року тому у Німеччині йому було зроблено операцію на серці.

Прощання з актором відбудеться у вівторок, 23 липня, на сцені київського театру ім.Франка.

Похорон актора відбудеться 24 липня. Його поховають на Байковому кладовищі.

Богдан Ступка народився 27 серпня в 1941 році в Куликові Львівської області.

З 1999 по 2001 роки був міністром культури України. А з 2001 займав посаду керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка в Києві.

Актор зіграв понад 100 ролей у кіно та та понад 50 на сцені.

У кіно дебютував у фільмі Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (1971), де зіграв роль Ореста Дзвонаря.

У списку ролей Богдана Ступки багато історичних постатей: гетьмани Іван Брюховецький ("Чорна рада"), Іван Мазепа ("Молитва за гетьмана Мазепу"), Богдан Хмельницький ("Вогнем і мечем"), а також Чингісхан ("Таємниця Чингісхана") та багато інших.

Зіграв головну роль у фільмі російського режисера Володимира Бортка "Тарас Бульба", прем\'єра якого відбулася у 2009 році.


Переглядів: 3276
Поширень: 0