Побільшало і дітей, які їх відвідують Станом на 1 жовтня 2008 року в гуртках навчається 4 069 дітей, що становить 12,6 % охоплення від загальної кількості дітей. З метою забезпечення доступності позашкільної освіти, збереження можливостей для кожної дитини, розвитку її здібностей, талантів, нахилів, задоволення її інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні - проводиться відповідна робота по забезпеченню участі дитячих колективів у Всеукраїнських мистецьких, науково-технічних, спортивних масових заходах. Щорічно в масових заходах Палацу дітей та юнацтва беруть участь 15 тис. школярів міста. Гуртківцями Палацу дітей та юнацтва проведено 115 персональних виставок та презентацій авторських робіт. Міжнародне співробітництво позашкільних навчальних закладів освіти сприяє розширенню контактів, підтримці творчих зв’язків із закордонними самодіяльними колективами. Яскравим прикладом міжнародного співробітництва є Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало».

«У системі позашкільної освіти міста має місце проблема науково-методичного та кадрового забезпечення, - розповідає начальник міського управління освіти Володимир Буняк, - на даний час є необхідність створення філій гуртків позашкільних навчальних закладів у віддалених мікрорайонах міста».

Одним із напрямків роботи з старшокласниками є діяльність лекційно-дискусійного клубу «Бумеранг», основною метою якого є спілкування старшокласників на актуальні теми: «Чи є місце шкідливим звичкам в моєму житті»; «Колектив і особистість»; «Філософія сімейних відносин»; «Вартість батьківської копійки»; «Пріоритети нашого часу»; «Твоя безпека в твоїх руках»; «Армія ЗА та ПРОТИ». Не залишається без уваги і туристсько-краєзнавчий напрямок роботи, з метою активізації якого у місті завершився І тур міської краєзнавчої експедиції «По стежині часу до своєї школи».


Переглядів: 2684
Поширень: 0