Чергову таку зустріч – семінар по роз’ясненню Податкового кодексу для бухгалтерів краю – відкрила очільник податкового відомства Ірина Зленко.

Головний податківець області зауважила: "Курс реформ податкової системи – це насамперед створення прозорих взаємин між державою та платником податків. Ми вже другий рік поспіль працюємо на новому законодавчому підґрунті – це Податковий кодекс. Зведення всіх податкових законів в єдиний документ – це величезний крок уперед. Про позитивні сторони цього надзвичайно важливого закону свідчать конкретні результати. При цьому, такі зустрічі, як сьогодні, дають реальну можливість і вам, підприємцям, і нам, податківцям, не лише детально вивчати застосування положень Податкового кодексу, а й проводити моніторинг та аналіз практики його запровадження, визначити необхідність внесення змін щодо окремих положень документа.

Хочу вам повідомити, що всі пропозиції, почуті від бізнесу, ми аналізуємо, опрацьовуємо та направляємо щомісячно до Державної податкової служби України. Так, лише в поточному році ми надіслали близько 40 пропозицій, щодо врегулювання проблемних питань. І варто сказати, що частково вони вже врегульовані."

Ірина Зленко також повідомила присутнім, що в липні податкова служба ініціювала та затвердила 19 узагальнюючих податкових консультацій. Темами консультацій стали ті питання, з яких платники найчастіше зверталися за роз’ясненнями до податкової. Це, зокрема, питання щодо адміністрування податку на прибуток підприємств, ПДВ, податку на доходи фізичних осіб, спрощеної системи оподаткування, організації та проведення перевірок платників податків, а також застосування штрафних санкцій за порушення норм Податкового кодексу України.



Переглядів: 3380
Поширень: 0