За останні три роки видатки на благоустрій міста зросли майже вдвічі. За перше півріччя 2012 року комунальні служби реалізували більшу части запланованих заходів.

Озеленення міста

Житлово-комунальна галузь міста є однією з найважливіших сфер життєдіяльності обласного центру, від ефективності роботи якої залежить комфорт проживання у місті. Все інженерне обладнання міських шляхів та споруд на них, озеленення міста, територія приватної забудови та різні об’єкти потребують постійного і належного утримання, своєчасного проведення ремонтів. Така робота комунальних служб, які слідкують за порядком в місті, здебільшого непомітна вінничанам, але з року в рік навантаження на такі підприємства зростають.

На сьогоднішній день у місті тривають роботи по капітальному ремонту скверу «Кумбари». Тут влаштують систему водовідведення, ремонтують підпірні стіни, п’єдестал пам’ятного знаку тощо. Крім того, вже завершуються роботи по благоустрою території по вулиці Червоноармійській. Також комунальні служби вже завершили капітальний ремонт скверу «Каліча» - тут вже відновлено доріжки, встановлено нові лавочки, змонтовано нове освітлення, виконано обрізку дерев.

Ремонт міських зон відпочинку біля води

Цьогоріч також проводилась робота і по реконструкції та капітальному ремонту міських зон відпочинку біля води. Так, зокрема, проведено комплекс робіт з реконструкції та капітального ремонту міських зон відпочинку «Центральний» та «Гонти». На «Центральному» пляжі цьогоріч очищено та укріплено зони берегових частин та акваторії, місця купання біля берегу підсипано білим митим піском та встановлено дитячий майданчик. Також цьогоріч очищено та укріплено берегову частину та акваторію на пляжі «Гонти». Тут також влаштовано дитячий та спортивний майданчики для відпочиваючих. Загалом повну реконструкцію на цих зонах відпочинку планується завершити до початку літнього сезону наступного року.

В місті продовжуються роботи по заміні старих ліхтарів на енергозберігаючі. За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігоря Корольчука, за два квартали поточного року у місті замінено понад 200 світлоточок. «На сьогоднішній день у Вінниці налічується 19074 світлоточок, з яких вже замінено на нові, енергозберігаючі 18513, що становить близько 97% від загальної кількості, – говорить Ігор Корольчук. – Зараз спільно із підприємством ПрАТ «Укравтоматика» опрацьовується питання щодо впровадження сучасної системи моніторингу та управління зовнішнім освітленням».

Ремонт доріг та тротуарів

Упродовж першого півріччя також проводились роботи щодо покращення технічного стану доріг. Зокрема, із застосуванням холодних бітумно-мінеральних сумішей у зимовий період ремонтувалось близько 600 м2 дорожнього покриття. Вже з настанням тепла у місті розпочались планові роботи на дорогах міста: спеціальною машиною для ямкового ремонту (УЯР) відремонтовано близько 2 тисяч м2 покриття. Крім того, проводились роботи по зашпаровуванню тріщин та швів в дорожньому покритті загальним обсягом понад 60 тисяч метрів погонних (торік було зроблено близько 2 тисяч метрів погонних). В цілому за період з січня по липень поточним ремонтом відремонтовано 34,7 тис. м² асфальтобетонного покриття доріг на 148 вулицях міста, в тому числі із щебеневим покриттям доріг - 8,9 тис. м²

Для створення комфортних умов пересування громадян на вулицях міста протягом звітного періоду проведено поточний ремонт покриття тротуарів на 24 об’єктах загальною площею 9,2 тис. м2.

Озеленення міста

В системі озеленення міста, крім поточного утримання вже існуючих, з кожним роком збільшується кількість нових квітників. Відтак, у поточному році, із застосуванням багаторічних, вічнозелених насаджень та інертних матеріалів, змінено дизайн квітників на площах Перемоги, Жовтневій, розподільчого кола на площі Героїв Сталінграду, на розподільчій смузі по проспекту Юності. Протягом 2012 року було продовжено роботи по влаштуванню вертикального озеленення в центральній частині міста, із частковим використанням нових конструкцій «термочаш» по вулицях Пирогова, Коцюбинського та Театральній. Загалом від початку року висаджено більш ніж 140 тисяч квітів.​



Переглядів: 11762
Поширень: 0