Кожен з нас будує власну стратегію свого розвитку та постійної ефективності, але якою б успішною не була людина, їй завжди стане у нагоді досвід попередників. Власними секретами поділилась з учасниками "Корпорації успішних людей" депутат обласної Ради Наталія Гетце.

Наталя Гетце- Я зрозуміла, що нічого випадкового або чого-небудь зайвого в моєму житті не було. Всі події склалися у певний пазл, який допоміг мені сьогодні бути такою якою я є, допоміг покращити свій стан та підвищити власну ефективність, - каже Наталія Миколаївна.

Наталія Гетце з дитинства мріяла бути викладачем, тому й вступила до педагогічного інституту, успішно його закінчила, з відзнакою, але жодного дня за цією професією не працювала.

- На ІІІ курсі, під час першої практики в школі, я зрозуміла,що це не та професія, яка дає мені енергію та можливість зростати. На мій погляд, у всі часи, це була дуже консервативна система у якій можливості себе проявити, саме для мене, не так багато.

Людину формує час і та ситуація в якій вона живе. Враховуючи ситуацію в країні, в 90-х прожити та прогодувати свою сім’ю на заробітну плату викладача Наталії Миколаївні здавалось неможливим. Тому торгівля, на її погляд, була у той час єдиним, що приносило реальний, швидкий і зрозумілий дохід.

- В мене не було певної стратегії, створити власний бізнес чи, взагалі, все життя займатись торгівлею. На той час це був єдиний шлях, щоб вижити. Власне, цим займалися половина населення всього пострадянського простору.

Так Наталія Гетце потрапила в торгівлю. Задатки підприємця, освіченість, виваженість та швидкість в прийнятті рішень стали її постулатами в подальшій розбудові власної справи. Проте вона б не радила прямо брати приклад з її вчинків, та взагалі, вчинків будь кого, хто створив себе в цьому житті. Краще прислухатись до стратегій та механізмів розвитку, які вони використовували впродовж життя, враховуючи всі зовнішні обставини, час, місце та можливості.

- Людина, яка працює на себе – скоріш за все ризикова, смілива і навіть трохи авантюристична. Ця людина вміє приймати правильне рішення швидко, і не шкодувати про нього, тому що розуміє - це максимально ефективне рішення для того часу і того рівня розвитку, який є на той момент. Я прочитала багато книг по стратегії розвитку бізнесу та торгівлі, але зрозуміла, що в чистому вигляді, не можу використовувати жодної з них. Так як це досвід певної кампанії чи особи в конкретний період часу і для мене та мого бізнесу це вже може бути не актуально. Потрібно вибудовувати свою власну стратегію, враховуючи ситуацію та можливості. Мені здається, в першу чергу, головне зрозуміти якого Ви складу людина. По своїм здібностям та якостям, Ви найманий працівник і Вам потрібно працювати під чиєюсь егідою, чи Ваша природа – підприємництво і Ви бажаєте і можете створити власну справу. Вирішивши цю дилему необхідно зосередити свої зусилля в конкретному напрямку, для того щоб у Вас був свій ріст, який потрібен кожній людині.

Більшість сьогоднішніх бізнесменів, на думку пані Наталі, на старті не складали грандіозних стратегій, а займалися тим, що давало можливість вижити, приносило дохід та було до душі. Згодом вже вибудовувались власні стратегії розвитку, ті кроки, механізми, які були ефективні для конкретної людини. При цьому, головне та найважливіше - сповна віддаватися справі яку ти обрав.

- Дуже важливу роль у вибудові себе як професіонала, відіграють вміння налагоджувати особисті контакти, довіра та відношення до тебе, як до професіонала з боку партнерів, керівництва і колег. Для того щоб бути ефективним, в постійно прогресуючому світі - потрібен власний стабільний розвиток. Тому для мене, та для будь якої успішної людини в ХХІ столітті, освіта в продовж життя – це норма сьогодення. Успішна людина може мати 2–3 різні вищі освіти, та бути компетентною в різних напрямках роботи.

Сама ж Наталя Гетце має дві вищих освіти, і нині здобуває третю, проте, окрім цього,постійно читає пізнавальну літературу, та необхідну для її розвитку інформацію.

Молодь із захватом слухала поради, цікаві історії, корисні приклади з життя. В розмові з, нині, головою бюджетної комісії Вінницької області цікавились деталями життєвого шляху успішної леді... Колишній гість проекту КУЛ, знавець Інтернет-технологій Микола Чорнобай поцікавився, що змусило Наталію Гетце змінити форму професії, з підприємниця стати найманим працівником. Здавалося б, навіщо такій успішній леді, що має постійний дохід, партнерів, родину, друзів, йти в політику? Що ж, тепер ми знаємо відповідь і на це питання: «Працювати в команді яку ти сама створила на багато легше. Ти розумієш верховенство своєї думки та перевагу свого рішення. Інша ж річ в роботі обласної Ради. Я прийшла в незнайомий колектив, де розумієш, що твоя думка не є вирішальною. Для затвердження твого рішення, воно має пройти ще кілька інстанцій обговорень та необхідних процедур. Тут зовсім інша для мене система роботи, мені є чому вчитись, є до чого прагнути та з кого брати приклад, ця система мені допомагає,розвиватись, навчатись та дивитись іншими очима на деякі речі. З сьогоднішніми знаннями я розумію, що створювала б свою компанію по іншому. Мені подобається робота в обласній Раді, тим паче, я впевнена, що зможу принести користь і внести позитивні зміни в життя людей працюючи на цьому місці. Я генерую нові, свіжі проекти та позитивні зміни в життя вінничан.»

А далі "посипались" питання від молоді:

- Чи бачите Ви себе в політиці через 3 роки?

- Мені подобається працювати в обласній Раді, я відчуваю в собі сили і маю бажання бути депутатом обласної Ради наступного скликання. У мене є ще багато планів в напрямку громадської роботи та роботи Бюджетної комісії в цьому скликанні.

- Як ефективно спланувати свій час?

- Звичайно потрібно слідкувати та правильно розподіляти свій час для підвищення ефективності роботи, але в більшості випадків планування часу залежить від завдань, що Ви поставили перед собою. Єдиного правила для всіх та на всі випадки життя в питаннях тайм-менеджменту, чи будь-якого іншого - не існує. Наприклад, якщо це якась механічна робота і все потрібно виконати «по списку», тоді потрібно максимально розподілити і правильно використати час згідно правил тайм-менеджменту. Але якщо завдання творче, або ж термінове, тут планування часу, особисто мені не допомагає. Якщо я зацікавлена чимось, то «пірнаю» у роботу з головою і можу працювати над нею цілодобово. А взагалі не потрібно заганяти себе у чіткі рамки, заплануйте 70% свого часу, а 30% дозвольте собі гнучко коригувати в продовж дня. Таким чином всі 100% Вашої роботи дадуть ефективніший результат.

- У Вас є головна мотивація?

- Головне - це бути захопленим своєю справою. Я весь час працюю над тим щоб залишатись замотивованою на 100%. А коли мотивація зменшується, мені допомагає зміна обстановки та зміна видів діяльності, подорожі, зустрічі та спілкування з цікавими людьми. В цілому мене мотивує результативність роботи, будь-який, хоча б маленький результат від виконаної роботи мотивує на те, щоб працювати в заданому напрямі. Я завжди знаю з ким мені потрібно поспілкуватись, з того чи іншого питання, щоб піднявся мій настрій.

- До чого прислухатись, щоб прийняти правильне рішення?

- До себе. Я вважаю, що важливі рішення потрібно приймати виключно самостійно, прислухаючись до всіх порад зі сторони, кінцеве слово повинно бути за Вами. Ніколи не робіть тільки так, як Вам радять, все потрібно пропустити через себе. Яке б Ви не приймали рішення, потрібно довіряти собі і підтримувати себе. Ніколи не критикуйте себе за неправильний вибір, інакше Ви втратите цю важливу здатність самостійно приймати рішення та впевненість у собі, яка так необхідна Вам для самостійної діяльності.

- Яку професію обрати, щоб досягти успіху?

- Знову ж таки потрібно відштовхуватись від власних здібностей, задатків та побажань. За дослідженнями, в майбутньому популярними будуть професії пов’язані з журналістикою, Інтернетом та PR-технологіями, маркетингом, екологією та енергозберігаючими системами. Я читала, що згодом виникне потреба у технічних професіях, так як сьогодні більшість талановитих інженерів – це люди за 40.

- Коли про людину можна сказати, що вона успішна?

- Коли вона себе такою відчуває!

В подальшій своїй діяльності пані Наталія планує далі працювати для молоді і талановитих людей, створюючи різнопланові проекти та організовуючи конкурси для активних людей. Членам "Корпорації успішних людей" Наталія Гетце надала основну пораду: "В кожного свій особистий досвід та своя історія створення себе. Ваша задача, не йти по чиїхось стопах, а працюючи над собою, розвиваючись, використовуючи напрацювання та технології інших, створити свій шлях до успіху".



Переглядів: 5707
Поширень: 0