9 серпня о 9.20 год. на автошляху Житомир-Мог.-Подільський в смт Стрижавка водій скутера "Дефіант" чорного кольору, без номерного знаку, житель с. Жовтневе Калинівського райоеу, не впорався з керуванням допустив зіткнення з автомобілем "ВАЗ-2121", який рухався в попутному напрямку, під керуванням жителя м. Київ. Внаслідок ДТП, водій скутера отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми та госпіталізований в шмд мкл м. ВІнниці.

9 серпня о 18. год. на автошляху Гайсин-Дашів водій мотоцикла "Кавасакі", житель с. Жорнище Іллінецького району, перебуваючи в стані алкогольного сп\'яніння, перевищив швидкість та не впорався з керуванням з\'їхав в кювет. Внаслідок ДТП. отримав тілесні ушкодження у вигладі струсу головного мозку, забійної рани обличчя, розриву аквоміального з\'єднання та госпіталізований в Гайсинську лікарню.

Тільки з початку літа на автошляхах Вінницької області зареєстровано 17 ДТП за участі водіїв мототранспорту, віком від 16 до 50 років. 4 мотоциклісти загинули і 17 людей отримали травми.

У переважній більшості дорожньо-транспортні пригоди відбулися унаслідок перевищення швидкості, правил маневрування, порушення правил переїзду перехресть та керування у нетверезому стані.

З настанням літнього періоду на дорогах різко збільшилась кількість мопедів, скутерів і мототранспорту, який, у більшості випадків, ввезений на територію України нелегально. Маючи об’єм двигуна до 50 і більше кубічних сантиметрів, вони, у переважній більшості, власниками не зареєстровані. Керують ними різного віку люди і навіть діти, починаючи від семи і старше шістдесяти років. Серед них є ті, які не мають ні навиків, ні знань Правил дорожнього руху.

Варто зазначити, що останнім часом почастішали і випадки незаконних заволодінь двоколесими. Через відсутність реєстрації цього транспортного засобу і документів на нього власники не можуть звернутися за допомогою про розшук до правоохоронних органів, який, в свою чергу, ускладнюється відсутністю реєстраційних даних (державних номерних знаків, ідентифікаційних номерів).

Державтоінспекція Вінниччини нагадує, що на тереторії області проходить загальнодержавний місячник безпеки дорожнього руху!

Його мета - не допустити та зменшити до мінімуму кількість дорожньо-транспортних пригод з постраждалими.

Основними причинами травмування та загибелі на дорогах є грубе ігнорування усіма учасниками дорожнього руху основних дорожніх постулатів, написаних людською кров\'ю.

Не порушуйте правила дорожнього руху! Будьте на дорозі взаємовічливі! Поступайтеся пішоходам під час перетину ними проїздної частини! Не наражайте на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху, чим збережете своє та чуже життя!

9 серпня о 14.14 год. до 1-го відділу міліції ВМВ з заявою звернувся житель с. Самгородок Козятинського району, приватний підприємець про те, що близько 14. 10 год 9 серпня по вул. Ватутіна, на тереторії ринку "Володимир", шляхом проникнення через незачинену передню праву дверку, з йлгл автомобіля "ГАЗ-3302" викрадено матерчасту сумку, в якій знаходилися гроші в сумі 18 тис. грн. та мобільний телефон "Нокіа С2-01" вартістю 750 грн.

9 серпня о 23 год. в РВ з заявою звереувся жителька м. Погребище про те, що в період часу з 19 год. по 22 год 9 серпня в дворі біля її будинку з автомобіля "ВАЗ-2101", шляхом проникнення через незачинену праву передню дверку, викрадено автомагнітолу "DIGITAL".

9 серпня о 21 год. в РВ з заявою звернулась жителька смт Вороновиця про те, що 9 липня близько 20 год. з гаража її домогосподарства, шляхом вільного доступу, житель смт. Тростянець, шляхом пошкодження навісного замка викрав скутер "Хонда Пал" чорного кольору, скутер вилучено та повернено власниці.

Співробітники ДАІ виявили 09.08.2012

  1. Порушень ПДР: за добу – 336 (з них грубих - 225), з початку року - 43093
  2. Затримали нетверезих водіїв : за добу - 37, з початку року - 7321
  3. Найчастіше водії скоюють порушення: за добу –невиконання вимог дорожніх знаків і розмітки - 90, з початку року - 13615
  4. Інспектори запобігли аварійним ситуаціям на дорогах: за добу - 0, з початку року - 52
  5. Невикористання ременів безпеки: за добу - 10, з початку року - 1461
  6. ДТП з матеріальними втратами: за добу – 2 , з початку року - 430
  7. Поставлено за ТЗ на арешт майданчик - 28

 



Переглядів: 3182
Поширень: 0